DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Fájó érzelem hátráltatta Daniel Ricciardót 2021-ben

Daniel Ricciardo karrierje során először érzett honvágyat, ám ez megbélyegezte debütáló szezonját a McLarennel. Az ausztrál szerint ezeket az érzéseket gyakran figyelmen kívül hagyja a külvilág.

Nehéz időszak áll a mindig humoránál lévő, mosolygós Daniel Ricciardo mögött. Az ausztrál 2021-ben egyáltalán nem tudta meglátogatni a családját és a barátait a járványhelyzet megfékezése céljából hozott korlátozások miatt. Sokszor emlegette, mennyire hiányoznak neki, és hogy karrierje során először érez honvágyat, ami szerinte egy olyan érzelem, amit a külvilág az ő szempontjukból teljesen figyelmen kívül hagy. „Ha valaki a TV-képernyőkre vagy reflektorfénybe kerül, elfeledkeznek róla, hogy valójában ő is egy ember. De ez nem olyan, mint a színészet. Brad Pitt el tudja rejteni az érzelmeit, mi nem. Az emberek tudják és látják, hogy sokat utazunk és hiányoznak a szeretteink” – vallott őszintén.

Mint mondta, ezek az érzések nincsenek hatással a vezetésre, ugyanakkor nagyon fel tudnak erősödni, amikor nem alakulnak jól a dolgok. „Olyankor csak egy kis támogatásra és szeretetre vágyom, ám ha ezt nem kapom meg, hajlamos vagyok nagyon magányosnak érezni magam” – fogalmazott. „Vannak olyan emberek, akikről azt gondolom, a szezon során segíthettek volna, ha velem vannak. Kicsit gyorsabban ki tudtam volna szakadni a rossz pillanataimból.”

 



Egyértelműen ez volt Ricciardo számára az eddigi legnehezebb év, hiszen amellett, hogy el kellett viselnie családja és barátai hiányát, a McLarennél is teljesítménykényszer alatt volt. Bár nem akarja a magához képest gyenge teljesítmény miatt szeretteit okolni, lehetséges, hogy a hiányuk közrejátszott a várt eredmények elmaradásában.

„Ahhoz, hogy jól teljesítsünk, ott kell lennünk fejben. Ehhez a pályán kívüli életünknek, a kapcsolatainknak is rendben kell lennie. Én megszoktam, hogy a család nincs a közelemben, de ez túl sok idő volt nélkülük. Hiányoztak a barátaimmal való kikapcsolódások, hogy elmenjünk együtt valahova és csak néhány óráig ne gondoljunk az F1-re” – magyarázta az ausztrál.

Állítja, ezek az érzések még megterhelőbbé tették az év első felének őrlődését. „Ezúttal nehezebb volt pozitívnak és optimistának lennem. Mindig megtaláltam a módját, de sokkal keményebben kellett dolgoznom érte. Ez már önmagában nagy teher volt a számomra” – zárta gondolatait a McLaren ausztrál pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: