DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

„Nagyon ritka képességgel rendelkezik Max”

A friss F1-es világbajnok csapatfőnöke, Christian Horner úgy véli, van valami, ami csak nagyon kevés versenyzőnek adatott meg: a holland mellett Lewis Hamilton is ebbe a kategóriába tartozik.

Lassan egy hónapja annak, hogy Max Verstappen lett a Formula-1 2021-es világbajnoka, a versenyzők által is az előző évad legjobbjának tartott pilóta dicséretében azonban így sem fogynak ki a szereplők. Red Bull-os csapatfőnöke, Christian Horner például megerősítette, hogy a holland a legjobb, akivel valaha együtt dolgozott, és azt is kiemelte, milyen ritka képességgel rendelkezik:

verstappen-redbull-dzsidda-2021



„Ő a legjobb versenyző, akit láthattunk. Sebastian is hihetetlenül jó volt, de neki jobb autót adtunk” – nyilatkozta a szakember a The Times hasábjain. „A kiemelkedő pillanatok olyankor jönnek el számomra, amikor olyan helyekre megyünk, mint például Dzsidda. Senki nem ismerte a pályát. Max kiment, és két és fél másodperccel gyorsabb volt mindenkinél. Fél órába telt, mire bárki a közelébe tudott kerülni.”

„Megvan ez az alapvető, természetes képessége, hogy kevesebb erőlködéssel tud a határon autózni, mint a többiek. Nem kerül nyomás alá. Padlógázon megy, mégis képes feldolgozni, mi történik a versenyben, az autóval és az ellenfelekkel. Nagyon ritkán láthatjuk ezt a pilótáknál. Lewisban megvan ez, ahogy Maxban is. Amikor Sebastian nyerte a világbajnokságot, benne is megvolt.”

Horner még egy tulajdonságot kiemelt Verstappen kapcsán: „Ami szintén megvan Max esetében, amit nem sok versenyzőnél láttam, amikor felnőttem, hogy óriási szívvel vezet, mint például Nigel Mansell. Abszolút mindent belead” – fogalmazott a csapatvezető, hozzátéve, hogy a 24 éves versenyző a sikerek ellenére sem vett fel sztárallűröket, a futamok után ugyanúgy a barátaival akar egy jót FIFA-zni, mint korábban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: