DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Horner: Max a Mercedesben és a Red Bullban is legyőzné Lewist

A Red Bull F1-es csapatfőnöke elismeri Hamilton eredményeit, de szerinte nem kérdés, ki a jobb jelenleg kettejük közül. A szakember úgy érzi, Verstappen nem mindig kap elég elismerést.

Max Verstappen és Lewis Hamilton hihetetlenül kiélezett és fordulatos küzdelméről marad emlékezetes a 2021-es Formula-1-es szezon, amelynek végén egy utolsó körös előzéssel a holland lett a világbajnok. A közvetlen összehasonlítás persze nem lehetséges a két extraklasszis között, hiszen egyikük a Red Bullban, másikuk a Mercedesben ült – bár abban a pilóták is egyetértettek, hogy összességében Verstappen nyújtotta a legjobb teljesítményt tavaly –, Christian Horner, előbbi csapatfőnöke biztos benne, hogy azonos autóban is fiatal versenyzője diadalmaskodna:

verstappen-hamilton-redbull-2021



„Nem lehet elvitatni mindazt, amit Lewis elért. Az abszolút legnagyobbak közé tartozik, és statisztikailag ő a történelem legsikeresebb versenyzője” – szögezte le a The Timesnak adott interjúban Horner, majd így folytatta: „De ha Maxot és Lewist is beültetnénk abba az autóba [a Mercedesbe -  a szerk.], nincs kétségem felőle, ki győzne. Vagy tegyük Lewist a mi autónkba, akkor sem kételkednék abban, hogy ki lenne a jobb. Maxszal bármi lehetséges. Például nem számítottunk rá, hogy Dzsiddában versenyképesek leszünk, az főként Maxnak volt köszönhető. Nem hiszem, hogy elég elismerést kapott volna ő és az, ahogy vezet.”

Horner szerint az elméletét bizonyítja az is, hogy Verstappen rendszerint megsemmisítő különbséggel szokta legyőzni a saját csapattársait, míg Hamiltonék esetében kisebb a differencia, valamint az is, hogy a Red Bull-főnök úgy érzi, a szezon utolsó szakaszában már csak a holland tartotta életben az esélyeiket a megerősödő Mercedes-csomaggal szemben:

„Gyakran látunk nagyon kis különbséget Valtteri és Lewis között, de ez volt a helyzet anno Nicóval is. Max a legkisebb teljesítményt is kipréselte idén az autónkból. És mióta nyáron a Mercedes emelte a tempóját, Max tartott minket versenyben a bajnokságért és az, hogy vezetett. Elképesztően kiemelkedő volt. Olykor átsiklunk felette, mire képes egy olyan autóban, amely kevesebb lóerővel és teljesítménnyel rendelkezik, mint a riválisé.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: