DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Mire érdemes figyelnünk 2022-ben?

Bár a 2021-es szezon izgalmait nehéz lesz felülmúlni, így is bőven van miért várni a Formula-1-et 2022-ben is! Számos dolog rejteget magában izgalmakat és újdonságoknak sem leszünk híján.

 

Aki látta, valószínűleg sohasem felejti el, mekkora csatát vívott egész éven át Lewis Hamilton és Max Verstappen 2021-ben a végső sikerért, és valóban meglehetősen nehéz lesz überelni azt, amit tavaly láttunk, de a Formula-1 azért megpróbálja. Össze is gyűjtöttek nekünk néhány dolgot, amire érdemes lesz figyelnünk az előttünk álló szezonban!

Új autók

A koronavírus miatt egy év csúszással ugyan, de végre megérkeznek az új szabályok, amelyek leegyszerűsítik majd az autók aerodinamikáját és sokkal inkább a szívóhatás kerül előtérbe. Az autók kinézete teljesen megváltozik: új formát kap az orrkúp, az első vezetőszárny, eltűnnek a bargeboardok, illetve 13”-ról 18”-os kerekekre vált a száguldó cirkusz.

Az autók természetesen biztonságosabbá is válnak, emellett fenntarthatóbb üzemanyagot fognak égetni a motorok, melyet a Mercedes már be is indított és meg is mutatta azt nekünk.



Verstappen a vad, Hamilton a vadász

Amennyiben azt feltételezzük, hogy a Mercedes és a Red Bull is beletalál az új szabályokba, akkor érdekes lesz azt látni, amikor Verstappen kerül a préda személyébe, mint az aktuális címvédő, Hamilton pedig a vadászéba, aki vissza akarja hódítani a tőle elcsent trófeát. Közben George Russellre is figyelnie kell a hétszeres bajnoknak, aki 23 évesen a fiatalok lendületével akár ugyanarra a sorsra is sodorhatja őt, mint annak idején Leclerc Vettelt a Ferrarinál.

Visszatér a Ferrari és a McLaren?

Bár csak óvatosan fogalmaznak, de a 2000-es évek elejének két meghatározó istállója azért bízik benne, hogy harcba szállhatnak majd a 2022-es világbajnoki címért, amire meg is van az esélyük. Mindkét csapat felszállóágban van, ráadásul nem nyomta őket a 2021-es viaskodás terhe, így erőforrásaikat teljes egészében az F1 új korszakára fordíthatták.

Rekordszámú verseny

Idén – a tervek szerint – végre megvalósul a 23 versenyes szezon, ami abszolút rekord lenne a száguldó cirkuszban. Visszatérhet végre a vérkeringésbe Montreal, Suzuka vagy épp Melbourne is, a régi és modern klasszikusok mellett pedig bemutatkozik egy új pálya is: a régóta várt Miami.

Felemelkedés?

Az Aston Martin csapnivaló, az Alpine ígéretes szezont zárt 2021-ben, azonban ha lehet hinni a híreknek, Vettelék háza táján meglehetősen bizakodóak, míg Alonsóék az egyetlen autóval, ami Renault erőforrást használ, szintén az élre törnének, amivel két többszörös világbajnok térhetne vissza az élmezőnybe 2022-ben.

Ti mit vártok a leginkább 2022-ben?  Gyertek a Formula Aréna Facebook-csoportunkba és mondjátok el!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: