DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Schumacher elmondta, mi volt a fő lecke 2021-ben

Alapvetően elégedetten értékelte újoncévét az F1-ben a Haas német pilótája, aki két pillanatot is kiemelt a szezonjából, amelyek pozitív értelemben kiemelkedtek számára tavaly.

Vegyes újoncszezont tudhat a háta mögött Mick Schumacher: szintén debütáns csapattársát, Nyikita Mazepint az esetek többségében legyőzte, de többször is összetörte az autót, amely ráadásul egyértelműen a mezőny leglassabbja volt. A német azért így is ki tudta emelni, mi volt számára a fő lecke 2021-ben – minderről a RacingNews365.com hasábjain beszélt a Haas pilótája:

schumacher-haas-abudhabi-2021



„Szerintem talán az, hogy hogyan kell bánni a gumikkal. Nyilván eléggé speciális és határozott módja van, ahogy bánni kell az abroncsokkal. Elég szűk a működési tartomány, s ha kikerülsz belőle, akkor az nagyon rossz. Hozzá kellett szoknom ehhez, és a csapat rengeteget segített ebben, ezért most már eléggé magabiztosan érzem magam ezen a téren.”

Schumacher számára két pillanat emelkedett ki a tavalyi idényben: „Úgy gondolom, újoncévnek ez rendben volt, voltak benne szép pillanatok. Tudtunk egy kicsit csatázni Max [Verstappen] ellen Budapesten, Törökországban pedig erőből bejutottunk a Q2-be, ami nagyszerű eredmény volt. Szóval voltak kiemelkedő momentumaink, de voltak mélypontjaink is, amelyekből sokat tanultam, és szerintem ezt tudom magammal vinni ebből az évből. Remélhetőleg készen állok az új szezon által tartogatott kihívásra.”

Mivel a Haas gyakorlatilag semmit nem fejlesztett az autóján a szezon előtt és közben sem, a fiatal német úgy érzi, a lehetőségekhez mérten jól szerepeltek: „Úgy érzem, kihoztuk belőle a legjobbat. Az egyetlen igazi viszonyítási pont számomra a csapattársam volt, és szerintem ilyen téren eléggé magabiztosak lehettünk. Nyilván keményen nyomtuk, hogy közelítsünk a Williamsre, és szerintem a szezon végére elég szépen le is faragtunk a hátrányunkból. Közeledtünk az Alfához és a Williamshez, márpedig erre nem számítottunk, úgyhogy összességében elégedettek lehetünk ezzel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: