DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel sajnálja Bottas távozását

A négyszeres világbajnok szerint kár, hogy a finn elhagyja a Mercedest: a mezőny egyik leggyorsabb és legőszintébb tagjának tartja az Alfa Romeóhoz szerződő versenyzőt.

Amíg Sebastian Vettel a Ferrarinál versenyzett ötödik világbajnoki címe reményében, számos alkalommal összecsapott a Mercedes-pilóta Valtteri Bottasszal. A német elismerő véleménnyel van a gyakran kritizált finnről, és sajnálja, hogy a Mercedes nem hosszabbított szerződést vele, így öt szezon után elhagyja a csapatot.

„Valamiért úgy gondolom, kár, hogy el kell hagynia a Mercedest” – nyilatkozta a Blicknek Vettel. „De talán a 2022-es új szabályok a svájci csapatnál kedvezni fognak neki, a mezőny jobban kiegyenlítődik, és neki is több esély jut. Valtteri az egyik legegyenesebb és legőszintébb versenyző. És mindenekelőtt a mezőny leggyorsabbjainak egyike is.”



Ahogy a négyszeres világbajnok a Ferraritól az Aston Martinhoz igazolt, úgy Bottas számára a Mercedest az Alfa Romeo követi. Vettel úgy véli, kisebb csapatnál, ahol ő lesz az első számú, a finn kedvezőbb közegben találja magát:

„Örülök, hogy központibb szerepet játszhat, mint előtte. Egyértelmű, hogy Bottasnak nem volt mindig könnyű dolga a Hamilton mellett töltött öt év során. De biztos vagyok benne, hogy mindig igazságosan bántak vele a Mercedesnél” – mondta Vettel.

A német azon megjegyzése, hogy Bottas a mezőny leggyorsabbjainak egyike, visszaköszön a finn nemrég adott interjújában is: a tízszeres futamgyőztes úgy véli, legjobb napjain legyőzhetetlen volt az időmérőkön és futamokon, Lewis Hamilton oldalán azonban szinte lehetetlen folyamatosan kiemelkedőt nyújtani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: