DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg fájdalmat érzett Hamilton vereségénél

Még mindig részben a családjának tekinti a Mercedest, ezért nehezen élte meg az évadzáró hajráját a 2016-os világbajnok, aki az idei F1-es szezonról viszont csak szuperlatívuszokban tudott beszélni.

Drámai és vitatott körülmények között, az Abu Dhabi Nagydíj utolsó körében bukta el az addig biztosnak tűnő nyolcadik vb-címét Lewis Hamilton, akit a biztonsági autós fázist követő újraindítás után megelőzött a frissebb gumikon érkező Max Verstappen. Hamilton egykori csapattársa és riválisa, Nico Rosberg nem titkolja, hogy sajnálta a britet és a Mercedest:

nico-rosberg-dppi



„Fájdalmat éreztem, hihetetlen fájdalmat” – nyilatkozta a német a Cross Country Rally YouTube-csatornának. „Nincs már közöm a Mercedeshez, de természetesen korábban a családom voltak, ezért éreztem elképesztő fájdalmat. 99 százalékig biztosnak tűnt, hogy megnyerik a világbajnokságot, egészen az utolsó három körig. Miután elveszítették, ráadásul egy ilyen harcban, amikor nem is tudtak mit tenni, hiszen 50 körösek voltak a gumik… hihetetlen fájdalmat jelentett. Sajnálatos, hogy így, az FIA egy furcsa döntésével ért véget.”

A 2016-os világbajnok ugyanakkor a 2021-es idényről csak szuperlatívuszokban tudott beszélni: „A legelső pillanattól kezdve lenyűgöző évünk volt a Formula-1-ben. Nagyszerű szórakozást jelentett a tv-ben nézni, fenomenális volt Hamilton és Verstappen párharca. Ők az elmúlt évek két legjobb versenyzője. Verstappen sokszor bajnok lesz még, szenzációs volt az összecsapásuk minden versenyen. Nyilván a Formula-1 nehéz helyzetben volt, mert keményen és a határon harcoltak, s ehhez az FIA-nak is alkalmazkodnia kellett. Jó munkát kell végezniük a télen azzal, hogy javítsanak és egyértelműsítenek a dolgokon, mert el kell kerülnünk a kétséges helyzeteket.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: