DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Webber: Verstappen kimagaslik a mezőnyből

A pályán és azon kívül is fantasztikus dolgokra képes Max Verstappen a Red Bull egykori ausztrál pilótája szerint. Mark Webber úgy véli, a friss világbajnok több szempontból is jobb a riválisoknál.

2021-ben új világbajnokot avatott a Formula-1, miután a szezonzáró futamon Max Verstappen hatalmas csatában győzött Lewis Hamilton ellen. A hollandot sokan megdicsérték már azóta a teljesítménye miatt, ez alól pedig Mark Webber sem volt kivétel.

A korábbi F1-es pilóta szerint Verstappen nagyon magas szinten van, a sportágnak pedig meg kell becsülnie, mert ritka az ilyen versenyző.

„Az érettség, amit a korához képest mutatott az érkezésekor, hihetetlen volt. Bibliai szintű önbizalommal és érzékkel rendelkezik, a legmagasabb szinten van jelenleg. Ezekkel az autókkal nem könnyű korán az élmezőnybe kerülni, ám ő pontosan azt a kemény versenyzést hozza, ami ehhez kell. A gokartos és az F3-as időszak után a Red Bull vállalta a kockázatot, mert azt a stílust képviseli, amit a csapat is” – idézte Webbert a PlanetF1.



„Verstappen rabul ejtette egy egész nemzetet. Nézzétek meg az idei Holland Nagydíjat. Az fenomenális volt a sportág számára, új mércét jelentett. Ezek a pilóták 10 évente egyszer jönnek, Verstappen pedig abszolút fenomenális. A sportágnak fel kellene karolnia őt.”

Webber a Hamilton elleni csatáról is szót ejtett, véleménye szerint úgy nyert a fiatal pilóta, hogy a hétszeres világbajnok továbbra is éhes volt a sikerre és jó formában volt.

„Sokáig figyelte a Formula-1-et, látta, hogy Lewis uralja a sportágat, és úgy gondolta, ebből ő is akar egy darabot. Nem volt rajta nyomás, nem érdekelte a hírnév, csak egy autóversenyzőként tette a dolgát, amit rendkívül jól csinált. Azt hiszem tudja, hogy Lewis ellen nem volt mindig minden rendben, ott volt a defektje Bakuban, vagy az ütközések Nagy-Britanniában és Szaúd-Arábiában. Voltak tehát megpróbáltatásai, de végső soron tudja, hogy egy éhes és fitt Hamiltont győzött le” – zárta gondolatait Webber.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: