DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Prost: Verstappen csak még jobb lesz

A négyszeres F1-es világbajnok szerint a holland az első címe megszerzése után még jobb versenyzővé fog válni. A francia legenda állítja: az idei volt a legjobb évad a Formula-1 történetében.

Max Verstappen nyerte a 2021-es Formula-1-es világbajnokságot, ezzel megszakította a Mercedes és Lewis Hamilton évek óta tartó dominanciáját. A csapatfőnökök és maguk a mezőny tagjai is úgy gondolták, hogy a holland volt idén a legjobb, s hasonló álláspontra helyezkedett Alain Prost is, aki szerint ráadásul a Red Bull-os csak még jobb versenyzővé fog válni ezek után – erről a Motorsport.com francia kiadásának beszélt a legendás pilóta:

„Tökéletes szezonja volt. Emlékszem, hogy amikor bemutatkozott az F1-ben, gyakran mondtuk, hogy megvan a sebessége és mindene, de talán túl sokat akar és emiatt többször hibázik. Ez normális, ha fiatal vagy. Mostanra egyre jobb lett, s idén nem követett el túl sok hibát. Talán csak a dzsiddai időmérőn, de annyira támadóan autózott akkor, előfordul az ilyesmi. Készen állt arra, hogy feljusson a csúcsra.”

verstappen-vb-redbull-abudhabi



„Egy világbajnoki címmel a zsebedben másképp vezetsz és gondolkodsz. Amint nyersz egyet, csökken a nyomás. Még jobban tudni fogja, mikor támadjon és mikor kockáztasson kevesebbet, és így végső soron még jobb versenyzővé fog válni.”

Prost ugyanakkor hozzátette, hogy szerinte Hamilton is méltó világbajnok lett volna 2021-ben: „Mindketten megérdemelték, hogy világbajnokok legyenek, és hihetetlen show-t szolgáltattak nekünk idén. Végső soron ez jó a Formula-1-nek és Maxnak, örülök a sikerének. Nyilván Lewis szempontjából ez szomorú, főleg azért, mert Maxnak köszönhetően ez volt a Formula-1 legjobb szezonja. Idén nem lehetett választani Max és Lewis között, egyenlők voltak. Beszélhetünk bármiről, például Silverstone-ról, de végső soron mindketten megérdemelték volna a vb-címet.”

Arra a kérdésre, hogy tényleg a 2021-es volt-e az F1 történetének legjobb éve, így felelt a korábbi négyszeres vb-győztes: „Ha összességében nézzük, akkor szerintem igen. Ez alatt a látványt, a sportot, az emberi szempontot és az F1 népszerűségét értem, valamint azt, hogy elkezdték fiatalok is követni. Szóval igen, egyértelműen a történelem legjobb idénye volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: