DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vandoorne: Hamilton erősebben tér majd vissza

A Mercedes tartalékpilótája végigkövette a csapattal az egész, idegörlő 2021-es szezont, így természetesen azt is, ahogy Lewis Hamilton elveszíti a bajnoki címet. Szerinte azonban nincs itt a vége.

Lewis Hamiltonról a szezonzáró óta alig lehet hallani. A brit szinte felszívódott, már az FIA díjátadójára sem ment el – amely ügyében továbbra sincs ítélet –, és a közösségi médiától is visszavonult, felfüggesztve az összes követését. A hozzá közel állók szerint nehéz feldolgoznia a szezonzárón történteket, és időre van szüksége, míg eldönti, egyáltalán visszatér-e a száguldó cirkuszba jövőre.

A Formula-1-et korábban a McLaren színeiben már megjárt Stoffel Vandoorne, aki jelenleg a Mercedes tartalékosaként tevékenykedik, belső emberként láthatta a csapat idei munkáját és bukását az egyéni világbajnokságban, és ezáltal teljes mértékben megérti Hamiltont. Szerinte is olyan fájdalom ez, amely nem fog egyik pillanatról a másikra elmúlni. „Lewis semmit nem posztolt a verseny után. Minden bizonnyal borzalmasan érzi magát, hogy így vesztette el a címet, az utolsó körben, amikor végig kontroll alatt tartotta a versenyt, és egy rossz mozdulata nem volt. Nehéz lehet elfogadnia az Abu Dhabiban történteket” – beszélt Vandoorne a brit helyzetéről a belga médiának.



Ez az elzárkózás szokatlan a hétszeres világbajnoktól, de kollégája nem aggódik a jövője miatt. Hamilton még igenis visszavághat. „Még mindig éhes a sikerre, és egyre jobb és jobb akar lenni. Biztos vagyok benne, hogy a történtek csak még motiváltabbá teszik, és erősebben fog visszatérni” – vélekedett.

Azzal viszont egyetért, hogy csapata, amely megóvta a szezonzáró eredményét, végül elengedte az ügyet, és hagyta, hogy Max Verstappent nyilvánítsák 2021 világbajnokának. „Őszintén szólva nem lepődtem meg, hogy elálltak a fellebbezési szándékuktól. A sportnak semmiképp nem tett volna jót, ha a bíróságon dől el a cím sorsa. Ebből a szempontból jó döntés, hogy így lett vége. De a Mercedes továbbra sem ért egyet azzal, ami történt, és úgy érzi, szükség lenne valamiféle igazságszolgáltatásra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: