DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Bottas: Nem lesznek annyira mások az új autók

A Mercedes és az Alfa Romeo szimulátorában is kipróbálhatta már a 2022-es F1-es gépet a finn pilóta, aki sokakkal ellentétben úgy véli, nem lesz drasztikus a változás vezetési élmény szempontjából.

Komoly technikai szabályváltozásokat hoz a 2022-es szezon a Formula-1-ben, a csapatoknak teljesen új autókkal kell készülniük. Ezeknek a pályán való debütálására még közel két hónapot várnunk kell, de a pilóták egy része a csapataik szimulátorában már kipróbálhatta, hogy milyen lesz az új versenygépeket vezetni.

bottas-alfa-teszt-dppi



Valtteri Bottas speciális helyzetben van ilyen szempontból, ugyanis korábban a Mercedes, nemrég pedig az Alfa Romeo szimulátorába is beült, így neki az átlagosnál több tapasztalata lehet a 2022-es autókról. A finn pedig többekkel ellentétben úgy érzi, nem lesz drasztikus a változás az idei konstrukciókhoz képest:

„Azon a ponton legalábbis úgy érződött, hogy valamelyest kevesebb a leszorítóerő. De összességében nem volt teljesen más az érzés, legalábbis a szimulátorokban ülve. Nem tudjuk kipróbálni azt, hogy milyen egymás követése meg ilyesmik, de nem tűnik őrülten másnak. Talán kicsit kevesebb a leszorítóerő, de ez változni fog.”

Bottas egyébként bizonyos szempontból sajnálja, hogy elbúcsúznak az eddigi nagy leszorítóerős versenygépek: „Jó móka volt, főleg a tavalyi autók, amelyek még a mostaninál is gyorsabbak volt és több volt a leszorítóerejük. Nagyon jó volt őket vezetni, de majd jövőre megmondom, milyen az újakat. Ha jobb lesz velük a versenyzés és közelebbről tudjuk követni egymást, az még nagyobb móka lehet, és úgy gondolom, elég hamar ugyanolyan gyorsak lesznek az új autók, mint a mostaniak. Remélhetőleg ez lesz a helyzet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: