DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Norris: Mindenkinek alkalmazkodnia kell

Jelentős változáson mennek keresztül jövőre az F1-es autók, ez pedig a pilótáknak is nagy kihívást jelent. A McLaren brit pilótája, Lando Norris kissé bizonytalan az új helyzet előtt.

Új korszak kezdődik a Formula-1 számára, miután új aerodinamikai szabályok érkeznek, ami nagymértékben változtat majd a versenygépeken. Az újítások nem könnyítik meg a csapatok és a pilóták dolgát sem, utóbbiakra a korábbiaknál is nagyobb munka vár majd a 2022-es szezon során.

Jól tudja ezt Lando Norris is, aki elárulta, van némi félelme a tapasztalatszerzéssel kapcsolatban, ám úgy véli, ez egy normális folyamat.



„Határozottan van bennem félelemérzet. Természetesen sok dolog van, ami lehetővé teszi, hogy kényelmesen érezd magad az autóban. Például, ha magabiztosságra van szükséged a fékezés során, az nem mindig jelenti azt, hogy az autóval van a gond, lehet, hogy az érzéseid rosszak a fékpedállal kapcsolatban, mert túl puha vagy túl merev. Az autó építési módja alapvetően ugyanaz, de most minden annyira más, hogy fogalmunk sincs, milyen lesz” – mondta Norris a GPFans számára adott interjúban.

A McLaren brit versenyzője úgy látja, minden egyes versenyző ugyanabban a helyzetben van jelenleg, mivel a vezetési stílusukon is változtatni kell majd valószínűleg.

„Mindenkinek alkalmazkodnia kell majd, mert a vezetési stílusuk nem lesz olyan, amivel azonnal jók lesznek. Egy kicsit változtatni kell. Nem vagyok ideges emiatt, de van néhány kérdőjel, például, hogy olyan vezetési stílusra lesz-e szükség, ami nekem megfelel? Olyan dolgok ezek, amikben nem vagyok biztos, mindenesetre kíváncsi vagyok” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: