DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ódákat zengett Vettelről az Aston főnöke

Nem győzte dicsérni négyszeres F1-es világbajnok pilótáját Otmar Szafnauer, aki örült, hogy a német versenyző visszaigazolta azt, amit korábbi ismeretei alapján gondolt a hozzáállásáról.

Sebastian Vettel idén csatlakozott az Aston Martin alakulatához, miután a Ferraritól távoznia kellett. Bár időbe telt, mire belerázódott mindenbe a várakozásokhoz képest alulteljesítő csapatnál, később kétszer is felállhatott a dobogóra – igaz, a Magyar Nagydíjon végül kizárták őt az üzemanyaggal kapcsolatos szabálytalanság miatt.

Mindenesetre főnökét, Otmar Szafnauert nem is feltétlenül a négyszeres világbajnok pályán nyújtott produkciója nyűgözte le igazán, hanem az a hozzáállás, amellyel jócskán hozzátett a csapathoz:

vettel-aston-dppi-2021



„Briliáns volt. A feddhetetlenség embere: keményen dolgozik, nagyszerű munkamorállal rendelkezik és minden követ megmozgat” – idézi az Aston Martin csapatvezetőjét a MotorsportWeek.com szakoldal. „A mérnökök imádnak vele dolgozni, a szerelők imádják emberként, ő egy igazi őszinte srác. És ez már hosszú ideje így van. 15 éve ismerem őt, és mindenki ugyanígy beszélt róla, mint most én. Nem lepődtem meg, de örültem, hogy visszaigazolták a tettei azt, amit gondoltam róla.”

Szafnauer azért Vettel pályán mutatott teljesítményét is méltatta: „Nagyjából négy versenyébe telt, hogy megismerjen minket, az autót, az erőforrást, onnantól kezdve pedig jó munkát végzett. Szerintem versenyzőként a legjobb tulajdonsága, hogy fáradhatatlanul azon dolgozik, hogy folyamatosan egyre gyorsabbá váljon. Még a versenyek közben is ezt csinálja. Amikor elrajtol egy futam, megfigyeli a többiek íveit, s a verseny közben is kipróbál dolgokat, hogy gyorsabb legyen vagy kímélje a gumikat. Számomra ez a legfőbb értéke.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: