DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Giovinazzi: Emelt fővel távozom

Zsinórban három szezon után távozik az F1-ből Antonio Giovinazzi. Bár sokáig úgy tűnt maradhat, végül más irányt vett a karrierje. Az olasz úgy érzi, a pénz néha fontosabb a tehetségnél.

2017-ben a Sauber istállójánál mutatkozhatott be a Formula-1-ben az olasz versenyző, aki két évvel később futhatott először egy teljes szezonos. Az Alfa Romeo színeiben végül három idényt húzott le Kimi Raikkönen csapattársaként, ám a csapat mindkét pilótáját lecseréli a következő szezonra.

A finnek 2007-es világbajnoka visszavonult idén, helyére honfitársa, Valtteri Bottas érkezett a Mercedestől, míg Giovinazzi helyett egy újonc, Guanyu Zhou kapott lehetőséget. Utóbbit elég későn jelentették be, így sokáig ment a találgatás arról, hogy milyen párossal vág neki a következő évnek az Alfa Romeo alakulata.

A kínai pilóta jelentős anyagi támogatással érkezik, Giovinazzi pedig úgy érzi ebben a sportban sajnos nem elég a tehetség, néha a pénz dominál, azonban reméli idővel képes lesz majd elfogadni ezt a tényt.



„Ez a rossz ebben a sportban és sajnos mindig is így volt. Remélem, hogy a jövőben meg tudom változtatni a véleményemet. Még akkor is, ha Zhou maga szerezte meg az F1-es szuperlicenc pontjait. Most már vannak olyan versenyzők, akik egész csapatok pénzügyi politikájáról döntenek, de nem én vagyok az egyetlen, aki emiatt elveszítette az állását” – mondta Giovinazzi a Corriere della Serának adott interjú során.

Az 28 esztendős pilóta, jövőre a Penske csapatát erősítheti majd a Formula-E sorozatban, ám egészen sokáig bizonytalan volt a helyzete. Az Alfa Romeo végül nem szerette volna folytatni vele a munkát, ami elég rosszul érintette őt.

„Csalódott voltam, nehéz hónapokon vagyok túl. Egyre hangosabb és hangosabb pletykák keringtek rólam. Mindig is igyekeztem távol tartani őket a fejemtől, de ezúttal nem volt könnyű. Elégedett vagyok azzal, ahogyan reagáltam, így azt mondhatom, hogy emelt fővel távozom az F1-ből. A debütálás 2017-ben, Melbourne-ben szép volt. Tartalékos voltam, majd szombat reggel engedtek beülni az autóba, viszont nem igazán ismertem a pályát. Ilyen emlék számomraaz első versenyem Monzában 2019-ben és a pontszerzés Dzsiddában, pedig addigra már elengedtek engem” – zárta gondolatait.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: