DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ferrari: A pilótapárosunk az erősségünk

A maranellói gárda valamennyi tagja csak szuperlatívuszokban tud nyilatkozni az idénre összeállt duóról, mely a konstruktőri bajnokság harmadik helyéig repítette őket, és ki tudja, hol van még a vége

A tavalyi, 2020-as szezon, ha a járványhelyzet miatt még nem lett volna elég nehéz a Ferrarinak, a versenyzés tekintetében is felejthető évet hozott. Nemcsak, hogy elmaradtak az eredmények, de a belső konfliktusok is gyengítették őket, amelynek következtében az anno Messiásként várt Sebastian Vettellel a szakítás mellett döntöttek.

Saját nevelésű fiataljuk, Charles Leclerc mellé egy szintén ifjú titán, Carlos Sainz került, aki bátran kijelenthető, hogy felülmúlta a várakozásokat. Egy rövid hozzászokási periódus után elkapta a fonalat és a szezon végére csapattársa előtt végzett az összetettben. Persze Leclerc is mindent megtett, amit tudott, a Ferrari pedig nem győzte hangsúlyozni, hogy a mezőny legjobb párosa állt össze náluk.

A csapatfőnök mellett a sportigazgató, Laurent Mekies is csak méltatni tudta a fiatalokat az év végeztével. Szerinte a két jóbarát, bár nem egyforma, kölcsönösen húzza egy irányba az alakulatot. „Ez a mi legnagyobb erősségünk. Nemcsak megosztják velünk a tapasztalataikat, de hajlandóak visszatekinteni is és közösen dolgozni velünk a problémán. Más szavakat használnak, így egyeztetjük aztán a dolgokat. Nem is mindig értenek egyet, ami egy újabb esély arra, hogy alaposabban elemezzünk mindent. Röviden, ők ketten jól dolgoznak együtt. Ahogy Carlos és Charles kiegészítik egymást, az most a lehető legjobb” – méltatta a páros munkáját.



Mekies szerint a két ifjú tehetséget nem csak az köti össze, hogy jóban vannak, de a Ferrari iránt érzett elhivatottságuk is, aminek köszönhetően túllendítették az istállót az esetleges mélypontokból idén. „A tisztelet, az együttműködés és a bizalom kettejük között óriási, mind egymás személyiségét, mind a képességeiket tekintve. Mindketten ugyanúgy szeretnék, hogy a csapat feltámadjon. Például Szaúd-Arábiában nem voltunk jók pénteken, de nem akartunk beletörődni. Sosem akarunk beletörődni, hiába volt az már az utolsó előtti futam” – hozott egy friss példát. Szerinte akkor a csapatszellem volt az, aminek segítségével végül csak megtalálták a versenytempót.

A sportigazgató reméli, ez a tendencia folytatódik, és a hosszú utat, amely még mindig ott áll a Ferrari előtt a csúcsig, sikerrel leküzdik, együtt. „Ahogy ez a két srác dolgozik, ahogy beilleszkedtek a csapatba, az egy komoly előny. De nem akarunk itt megállni, mert hisszük, hogy van ebben még több is. Annyi bizonyos, hogy ők a mi erősségeink.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: