DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Ez még egy hollywoodi sztorin is túltesz!”

Jót tehetett ez a remek, izgalmas szezon a Formula-1-nek, a Red Bull pedig tréfálkozva be is nyújtotta a számlát Stefano Domenicalinak, akinek erőfeszítéseit pedig Mattia Binotto dicsérte.

Olyan szezon lett ez a 2021-es, amelyet még sokáig emlegetni fogunk – sokan elmondták ezt, többek között maguk a főszereplők is. A pályán és azon kívül is parázs csata zajlott, a végére pedig már valósággal lehetetlenné vált kiemelni akár egyetlen pillanatot is az évből. A hab a tortán a szezonzáró volt, melyen végül az utolsó méterekig és még azután is tartott a küzdelem.

Christian Horner, az egyéni bajnokságban diadalmaskodó Red Bull csapatfőnöke szerint a sportágnak is kifejezetten jót tett ez a kavalkád, ami idén kialakult. A Netflix gárdája, akik többek szerint nem is a valóságot tüntetik fel a Drive to Survive-sorozatban, dörzsölhetik a tenyerüket, ám Horner úgy véli, ilyen befejezést még a tapasztalt alkotók se tudtak volna összehozni.



„Stefano vehet a Red Bullnak egy óriási ajándékcsomagot karácsonyra, megköszönve mindazt az izgalmat, versenyt és drámát, ami miatt fájhatott a feje egész évben. 47 éve volt utoljára, hogy pontegyenlőséggel álltunk az utolsó futamon. Szerintem még egy hollywoodi forgatókönyvíró sem tudott volna olyan csavarokat kitalálni, mint amilyeneket ez a szezon tartogatott. A Formula-1 népszerűsége pedig a csúcson van. Az év legnagyobb sporteseményével zárult az év, és fenomenális, hogy mennyi új rajongót is köszönthettünk” – dicsérte a száguldó cirkuszt és annak 2021 elején az élére álló elnök-vezérigazgatót a brit.

Nemcsak ő vélekedett így, a Ferrari-főnök Mattia Binotto is úgy véli, a sport szempontjából kiváló évet tudhatnak maguk mögött, amelynek kihívásait a maranellóiak korábbi vezére nagyon is jól kezelte. „Remek munkát végzett, de a Liberty Media is. Amióta átvették a sport vezetését, rengeteget javult a show, és azon is sokat dolgoztak, ahogy megszólítják a rajongókat. A közvetítés és a közösségi média tekintetében is. Mindenképpen szintet léptünk a kommunikációban. Stefano nagyszerűen teljesített idén, ami Chase fantasztikus munkája után nem volt könnyű neki, de biztos vagyok benne, hogy a jövőben is sokat várhatunk tőle” – méltatta Binotto egykori kollégáját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: