DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kibékülést vár a Formula-1 vezetése, de a botrányból kivonja magát

Stefano Domenicali az FIA új elnökére bízza az Abu Dhabit követő vihar lecsendesítését – ő inkább a nézőszámokról beszél. A Red Bull és a Mercedes kapcsolatában békülést vár.

A Formula-1 vezetése csendben maradt az Abu Dhabi Nagydíjat övező botrány óta: helyettük a Nemzetközi Automobil Szövetség leköszönő és újonnan beiktatott elnöke, Jean Todt és Mohammed ben Sulayem beszéltek a Mercedes sérelméről és a versenyirányítást ért kritikákról. Stefano Domenicali, az F1 elnök-vezérigazgatója most megszólalt a tárgyban, de nem foglalt állást, inkább a szezonzáró pozitív aspektusáról beszélt, a vita elsimítását pedig az FIA-ra bízta.



„Már beszéltünk az elnökkel, szóba jöttek a prioritások, melyekkel foglalkoznia kell, és melyekből sok van. Ezen a ponton helyes csendben maradnunk és nem kreálni még több ellentmondást egy olyan területen, amely túlságosan forróvá vált” – idézi az Autosport Domenicalit. „De azt el szeretném mondani, hogy rendkívüli szezon áll mögöttünk, melyet több mint kétmilliárd ember követett. Az utolsó verseny, az Abu Dhabi Nagydíj a legjobban követett sportesemény volt 2021-ben. Ezekre a sztratoszferikus számokra büszkéknek kell lennünk.”

Stefano Domenicali a Lorenzo Bandini-trófea átvételekor nyilatkozott – az emlékdíjat mindig egy olyan F1-es személyiség vagy akár csapat kapja, aki/amely maradandót alkotott a szezon folyamán. A Ferrari egykori csapatfőnöke kiemelte, a sport számára fontos, hogy a Mercedes és a Red Bull közti ellenséges hangulat elsimuljon.

„Sok kétségünk van, melyekkel szembe kell néznünk. Vannak problémák, melyeket végső soron kezelni kell majd. Alaposan szemmel kell tartanunk majd, hogy a Red Bull és a Mercedes közti kapcsolat helyrejöjjön. El kell kerülni a személyes összeütközéseket, amilyeneket láttunk, és amelyek nem válnak előnyünkre” – beszélt arról Domenicali, hogy a két csapat közti békét helyre kell állítani.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: