DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Nagyon jónak tűnik a 2022-es Aston”

Erről a csapat teszt- és fejlesztőpilótája, Nick Yelloly beszélt: szerinte a szimulátorban látott tapasztalatok a pályán is visszaköszöntek, amikor kipróbáltak néhány dolgot Abu Dhabiban.

2020-ban még a konstruktőri vb-bronzért is harcban volt a Racing Point, így nagy várakozások előzték meg az Aston Martinná alakuló istálló idei szezonját. Amely azonban komoly csalódást keltett: egyetlen dobogós helyezéssel a tabella hetedik helyén zárt az alakulat.

A komoly szabályváltozásokat hozó 2022-es évad persze az Astonnak is nagy lehetőséget jelent, s ha lehet hinni a csapat teszt- és fejlesztőpilótájának, Nick Yellolynak, lehet is okuk a bizakodásra. Yelloly Abu Dhabiban, a fiatal pilóták tesztjén vezethetett, s bár a jövő évi konstrukciók csak a téli szünet után gurulnak pályára, a versenyző optimistán nyilatkozott:

yelloly-aston-abudhabi-dppi



„Megnéztünk néhány beállítási lehetőséget, néhány dolgot a jövő évi autó szempontjából, hogy milyen érzés a szimulátorban teljesített etapokkal összevetve” – idézi Yelloly szavait a PlanetF1.com szakoldal. „Hosszú ideje dolgozunk már a 2022-es autón, az első szimulátoros menetet márciusban teljesítettük.”

„Természetesen az lesz a fő pillanat, amikor kigurul a pályára az új autó. De összességében nagyon-nagyon jónak érződik az autó, és minden egyes ötletet kipróbálunk előbb a szimulátorban, mielőtt bármilyen építési folyamatba belekezdenénk. Nagy lépéseket tettünk előre március óta, s alig várjuk a februári barcelonai tesztet.”

Yelloly azt is elmondta, hogy maga is meglepődött, mennyire visszaköszöntek a pályán a szimulátorban tapasztaltak: „Vannak apró nüánszok, mint például ahogy a gumi csúszik, ahogy fékezünk és ahogy az autó reagál bizonyos rázóköveken. Vannak apró területek, amelyeket meg kell néznünk, de összességében remek a szimulátorunk, ami sokat segített az autóban.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: