DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Ecclestone: Eljött az idő a visszavonulásra

Bernie Ecclestone szerint Hamiltont akkora csalódás érte, hogy nem lepné meg, ha többet nem látnánk őt az F1-ben versenyezni. Azt is elmondta Mr. E., kiben csalódott idén a legnagyobbat.

Emlékezetes és kissé ellentmondásos módon veszítette el a 2021-es világbajnoki csatát Lewis Hamilton, akin egy safety car-periódus babrált ki az utolsó körökben. Verstappen végül megelőzte őt a friss lágy gumikon, és a hollandot koronázták az idei év királyává.

Bernie Ecclestone amondó, hogy emiatt Hamilton olyan csalódott, hogy az sem lepné meg, ha már nem térne vissza: „Szerintem most túlságosan csalódott, amit meg is lehet érteni. Michael Schumacherhez hasonlóan hétszeres világbajnokként talán most jött el az ideje, hogy más álmait üldözze és mondjuk divattervező legyen” – idézi Ecclestone-t a GP 247.

„Az utolsó körökben sok minden félrement, amit már nem lehet megváltoztatni. Michael Masi piros zászlóval megállíthatta volna a versenyt, hogy megóvja magát a bajtól, és akkor most nem kellene úgy beszélnünk a fináléról, ahogy…”



Arra is kitért az F1 egykori ura, hogy milyen ötlet lett volna a Mercedes részéről, hogy Bottast megállítják a pályán a safety car mögött: „Okos! Nekem is megfordult a fejemben, és volt is pár olyan hely, ahol gondot okozott volna elvinni az autóját. Sokak ellenszenvét kiváltották volna ugyanakkor.”

„Mindenesetre ha Hamilton visszavonul, a Mercedes meg fogja érezni a hiányát, ő pedig bizonyára szem előtt tartja, hogy jövőre csak veszíthet. Ki tudja, milyen lesz az erősorrend 2022-ben, Russell-lel az oldalán pedig kap egy idegesítő csapattársat is, és ne feledkezzünk meg Verstappenről sem, akinek a személyében hosszú idő után méltó kihívóra akadt.”

„Szerintem jelenleg Max a mezőny legjobbja, a címe pedig kétszer annyit ér, hiszen egy legendás rivalizálás után hódította el. Ami pedig a másik végletet illeti, sokan meglepődtek, hogy Sainz ennyire megdolgoztatta a pénzéért Leclerc-t, akit eddig nagyon jó versenyzőnek tartottam, de ez már nincs így.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: