DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sainz: Leclerc őrülten gyors volt

Nagyszerű szezonon van túl Carlos Sainz, akinek az idei volt az első éve a Ferrarinál. Bár az istállónál sokan a csapattársa dominanciájára számoltak, végül a spanyol teljesített jobban.

Charles Leclerc 2019-ben került a maranellói alakulathoz, az első két szezonjában pedig gyorsan átvette a vezető szerepet házon belül Sebastian Vetteltől. A négyszeres világbajnok az előző év végén távozott az olaszoktól, helyére pedig a McLarentől Carlos Sainz érkezett, így a 2021-es esztendőt két fiatal pilótával kezdték meg.

Leclerc tapasztalata és az istállón belüli szerepe miatt többen gondolták azt, hogy elég kemény éve lesz a spanyol versenyzőnek, ám Sainz rácáfolt erre, ebben az idényben pedig négyszer is dobogóra állt, míg csapattársának ez mindössze egyszer sikerült. A 27 éves pilóta úgy látja, rengeteget tanult a monacóitól.



„Attól a pillanattól kezdve, hogy megérkeztem a bahreini téli tesztre, rengeteg dolgot kellett tanulnom Charles munkájáról. Alkalmazkodnom kellett ahhoz, ahogyan vezette a Ferrarit, hogy olyan gyors legyek, mint ő egész évben. Sok mindent le kellett másolnom, amit az adatokon láttam” – idézte Sainz szavait a Motorsport.

Bár az Abu Dhabi Nagydíjon is a pódiumon zárt és az egyéni tabellán is Leclerc előtt végzett, Sainz úgy gondolja, még mindig van hová fejlődnie.

„Néha nehéz volt elhinni, hogy ez lehetséges, olyan őrülten gyors volt, hogy valójában egy kicsit sokkoló volt. Apránként próbáltam alkalmazkodni és tanulni tőle, hogy sikerüljön egy jó szintre eljutnom. Még mindig vannak területek, ahol erősebb nálam, szóval amikor téli szünetre megyünk cserélni fogunk néhány információt, és megpróbálunk mindketten jobb versenyzőkké válni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: