DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hill szerint van különbség jó és nagyszerű pilóta között

Damon Hill szerint rengeteg kiemelkedő tehetség van jelenleg a Formula-1-ben, ugyanakkor kitart amellett, hogy a rajtrácson van különbség a „nagyon jók” és a „nagyszerűek” között. Elmagyarázta, hogyan választható külön a kettő.

Max Verstappen 2021-es világbajnoki győzelmével utat nyitott a fiatalabb generáció felé, hiszen megdöntötte a Mercedes, és Lewis Hamilton hosszú évek óta tartó királyságát, elsőként a fiatalok közül. És valljuk be, tehetséges újoncokból nem is nagyon van hiány, főleg, hogy sokan közülük már most versenyképes, vagy a jövőben jó esélyekkel induló autókban ülnek. 

Damon Hill is egyetért azzal, hogy egy rakás nagyszerű fiatal pilóta versenyez jelenleg az F1-ben, de kijelentette, szerinte a tehetségnek két szintje van a rajtrácson, amely elválasztja egymástól a jót a kiemelkedőtől. Felvázolta, melyek ezek a különbségek.



A volt F1-es kiemelte Pierre Gasly idei lenyűgöző teljesítményét, amelynek köszönhetően a francia kilencedik lett a világbajnoki pontversenyben. Hill szerint épp ezért továbbra is vannak még kérdőjelek az olyan pilótákkal kapcsolatban, mint ő. „Az emberek egyértelműen azt gondolták, hogy Pierre az idei év klasszisa volt... ha eddig még nem lett volna az” – fogalmazott Hill az F1 Nation podcastjában. „Lehet egy rakás srác, akiről azt gondolod, hogy nagyon jó, de van különbség köztük, és az olyanok között, mint Lewis és Max. Utóbbiak kiemelkedően jók. Amikor megérkeznek, mindenki eldobja az agyát!”

Hill kiemelte, milyen nagy fontossága van annak, hogy egy ilyen pilóta valós lehetőséghez jusson, illetve vázolta, hogyan léphet előrébb, a legjobbak közé. „Remek versenyzővé válhatsz, de ehhez természetesen szükséged van egy jó lehetőségre” – mondta, majd hozzátette: néhány pilóta tehetsége fejleszthető. „Ne felejtsük el, Mansellnek például évekbe telt, mire világbajnok lett. 1980-ban debütált az F1-ben, majd 12 évvel később, 1992-ben megnyerte a világbajnokságot” – folytatta a brit világbajnok.

Mint mondta, ez azonban már az a szint, ahol az a mérvadó, milyen tehetségek vannak jelenleg a mezőnyben. „Vannak nagyon jó, eredményes és gyors pilóták, akiknek csupán egy lehetőségre van szükségük elöl, hogy megtudják, mi is rejlik bennük valójában. Ők bírják az idén is látott bajnoki csatát egy egész szezonon keresztül, és ez a különbség a jók és az igazán jók között” – zárta gondolatait a brit.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: