DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso szép szavakkal búcsúzott a Hondától

A kétszeres világbajnok nem a legsikeresebb időszakban dolgozhatott együtt a japán gyártó embereivel, nem is volt mindig felhőtlen a viszonyuk, de most az elsők között gratulált nekik.

„GP2-es motor!” – van-e, aki nem emlékszik erre a szállóigévé vált kifakadásra, amikor Fernando Alonso végső elkeseredésében épp a Japán Nagydíjon kritizálta a Hondát, még 2015-ben? A McLarennél eltöltött évek alatt a felek kapcsolata közel sem volt annyira gyümölcsöző, mint idén, amikor a japánok a Red Bull partnereként már egyéni világbajnoki címnek örvendhettek.

Bár a történetük nem végződött szépen, az azóta visszavonult, majd az Alpine pilótájaként visszatérő Alonsóban nyoma sincs neheztelésnek. Jól mutatja ezt az, hogy a spanyol az elsők között gratulált a Hondának, miután egy héttel ezelőtt egy bajnoki győzelemmel koronázták meg Formula-1-es karrierjüket. Alonso elismerő szavait a sportigazgató, Masashi Yamamoto fogadta.



„Neki gratuláltam először a parc fermében, közvetlenül Max után” – árulta el a kétszeres világbajnok, aki ezzel nem fejezte be a japánok méltatását. „Örömmel tölt el a Honda sikere. A menedzsment változott azóta, és jó munkát végeztek, a megfelelő emberek kerültek a megfelelő helyekre. Egy teljesen új filozófiát kezdtek követni, és működött.”

Ennek is köszönhető, hogy most a Red Bull motorbeszállítóiként a csúcsra értek. Ugyan a konstruktőri bajnoki cím kicsúszott az istálló kezéből, Max Verstappen képviseletében mégiscsak odaértek a világ tetejére. Alonso éppen ezért sajnálja is, hogy pont most intenek búcsút. „Amikor a Honda elhagyta a McLarent, nem voltak abban a pozícióban, hogy egyáltalán álmodozhassanak a világbajnoki címről. Nagy kár, hogy épp most távoznak. Remélem, visszajönnek” – köszönt el tőlük.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: