DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 12. szombat
F1

Elköszönt a Mercedes Bottastól

Valtteri Bottas és a Mercedes útjai pénteken hivatalosan is elváltak, miután a német márka elbúcsúztatta a finn versenyzőt, aki jövőre már az Alfa Romeo istállóját erősíti.

Utoljára járt a Mercedes gyárában Valtteri Bottas. A finn versenyző 2013-ban kezdte meg pályafutását a Formula-1-ben a Williams istállójánál, majd Nico Rosberg váratlan visszavonulása után 2017-ben vette át a német pilóta helyét.

Bottas abban az esztendőben a Mercedes színeiben aratta pályafutása első futamgyőzelmét Szocsiban, melyet az évek során további kilenc követett, de ugyanebben az évben szerezte meg az első pole-pozícióit is.

A 32 éves pilótával kapcsolatban már elég régóta pletykálták, hogy lecserélik, de ezt végül csak az idei szezonban jelentették be. A helyére a Mercedes brit tehetsége George Russell érkezik, aki sokak szerint okozhat nagy kihívást házon belül Lewis Hamiltonnak.



A brackley-i alakulat pénteken hivatalosan is elköszönt a pilótától, hiszen 2022-ben már Kimi Raikkönent váltja az Alfa Romeónál, akikkel a szezonzáró utáni teszten már együtt dolgozhatott.

„Ez az utolsó napom a Mercedes gyárában, nagyon érzelmes pillanatok ezek, jó látni az összes embert. Igazán büszke vagyok, kiváltságosnak éreztem magam, hogy öt évig a csapatnál lehettem, és mindezen évek alatt megszereztem a konstruktőri bajnoki címet” – idézte Bottast a Motorsport Week.

„Szereztem néhány versenyzői trófeát, igaz nem a győztesnek járót, de azt hiszem ez nem semmi. Csak azt akartam mondani, hogy köszönöm a támogatást, amit a Mercedesnél töltött öt év alatt kaptam. Sokat jelentett a számomra” – tette hozzá.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: