DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Todt: A Mercedes többet érdemelt volna

A leköszönő FIA-elnök sajnálja, hogy sem Toto Wolff, sem Lewis Hamilton nem volt ott a díjátadó gálán, de Max Verstappent méltatta és azért a Mercedes érdemeiről is beszélt.

Jean Todt, a leköszönő elnök is beszédet mondott a csütörtök esti FIA-gálán és kérdésre arra is reagált, hogy Lewis Hamilton és Toto Wolff nem jelent meg az eseményen - a brit pilóta ezzel kissé kínos jeleneteket okozott a szövetségnek és szabályt is szegett, hiszen kötelező lett volna ott lennie a díjátadón. 

"Szerintem ma este inkább ünnepelnünk kellene és nem belemennünk bármilyen vitába. Ennek most nincs értelme. Egyrészt szomorú vagyok, mert a Mercedes nagyobb jutalmat érdemelt volna, mert nyolc konstruktőri világbajnoki cím egyedi eredmény. Viszont ez a fiatal srác (Verstappen) kiemelkedő munkát végzett és szerintem erre kellene koncentrálnunk ahelyett, hogy vajon megbüntetjük-e Hamiltont, mert nincs itt" - mondta Todt.

totya



Az FIA elnöke "kiemelkedő bajnoknak" nevezte Hamiltont, majd hozzátette: valószínűleg a legjobb autóval és a legjobb csapattal csodálatos kombinációt alkot és soha nem követ el hibát. Most viszont egyszerűen Verstappen megnyert tíz futamot és erre kell figyelni. Természetesen szót kellett ejtenie arról a döntésről is, amely miatt Hamilton és Wolff sem volt a megjelentek között:

"Tökéletesek vagyunk? Nem, nem vagyunk azok. Pontosan ezért javasoltam, hogy alaposan nézzük át az eseményeket, hogy min javíthatunk, de nemcsak ezzel a futammal, hanem az egész évvel kapcsolatban. A tökéletességre kell törekednünk és valamilyen módon az F1 ennek az eredménye. Sem egy jó pilóta, sem egy jó autó nem elég önmagában, mindennek össze kell állnia a sikerhez" - mondta.

Ami pedig Verstappent illeti:

"Szerintem azt kapja, amit megérdemel, nagyszerű szezonja volt. Emberi dolog, hogy az utolsó körre koncentrálunk, ahol valóban nagy szerencséje volt. Ha viszont az egészet nézzük, megkérdezhetjük, hogy szerencsés volt-e Silverstone-ban, Azerbajdzsánban, vagy Budapesten. Nem volt az."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: