DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Massa Hamiltonról: „Tudom, hogyan érez”

A múlt vasárnapi drámai F1-es szezonzáróról beugrott a brazil exversenyzőnek, hogyan bukta el ő 13 éve a vb-címet. Massa szerint Verstappen megérdemelten világbajnok 2021-ben.

Néhány nappal ezelőtt ellentmondásos körülmények között, az utolsó körben csente el a Formula-1-es világbajnoki címet Lewis Hamilton orra elől Max Verstappen az Abu Dhabi Nagydíjon. Az addig magabiztosan vezető britet a biztonsági autós újraindítás után frissebb gumikon vadászta le a holland, aki így a legvégén happolta el a végső dicsőséget a hétszeres világbajnoktól.

massa-hamilton-2008-dppi



Hasonlóan a végjátékban dőlt el 13 évvel korábban is a vb-cím sorsa: a 2008-as Brazil Nagydíjon a hajrában megérkező eső kavarta meg úgy a lapokat, hogy Felipe Massa már célba ért, amikor Hamilton még megelőzte a száraz abroncsokon lévő Timo Glockot, s így megnyerte első világbajnokságát.

Az akkori vesztes, Massa szerint egykori riválisa hasonlóan nehezen emésztheti meg a történteket, mint annak idején ő maga: „El tudom képzelni, hogyan érez. Nyilván ez nagyon hasonló ahhoz, amin én mentem keresztül 2008-ban. Szerintem Hamilton is ezen megy most keresztül” – vélekedett a Motorsport.com holland kiadásának nyilatkozó brazil expilóta.

Massa ennek ellenére úgy érzi, az idény egészét nézve Verstappen megérdemelten lett világbajnok: „Nagyszerű szezont futott. Lehet mondani róla, amit csak akarunk, de neki volt idén a legtöbb győzelme. Az utolsó körben meglátta az esélyt, és lecsapott rá. Nem rossz időzítés” – fogalmazott a korábbi F1-es versenyző, aki szerint a holland az utolsó előtti, szaúd-arábiai futamon túlságosan is a határokat feszegette, de eleve agresszív a vezetési stílusa, s az ilyen harcok révén is megérdemelt a sikere.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: