DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Verstappen anyukája: Az angyalok segítettek

A friss F1-es világbajnok anyukája, Sophie is elismerte, hogy a rivális Lewis Hamilton erősebb volt a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon. Azt is elmondta, miről beszéltek telefonon a futam után.

Max Verstappen vasárnap az utolsó körben, egy véleményes biztonsági autós újraindítást követően előzte meg a kopottabb gumikon futó Lewis Hamiltont az Abu Dhabi Nagydíjon, s ezzel megszerezte karrierje első világbajnoki címét.

verstappen-redbull-abudhabi-podium



A Red Bull versenyzőjének édesanyja, Sophie csak néhány nap után realizálta az eseményeket: „Csak most kezdem felfogni: a fiam Formula-1-es világbajnok. Sikítottam és sírtam” – nyilatkozta a belga Het Laatste Nieuws hasábjain, azt is elismerve, hogy a rivális jobbnak tűnt az idényzárón: „Max egy oroszlán volt, mert ki kell mondani: Hamilton volt az erősebb a futamon. Az angyalok segítettek nekünk.”

Verstappen anyukája at is mondta, miről beszéltek a futam után telefonon: „Rögtön a nagydíj után érkezett egy telefonhívás Maxtól: örültöm, hogy hallhatok felőle, még ha kicsit ideges is volt. Az első kérdés, amit feltett nekem? Hogy hányszor mentem ki a mosdóba verseny közben…”

Míg a friss világbajnok holland színekben versenyez, anyukája belga nemzetiségű: a hétvége kapcsán így azt is elmondhatta, hogy a versenyt szinte a teljes szomszédsággal együtt követték, akik között mindkét nemzet tagjai jelen voltak.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: