DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jordan: Lewis túl rendes lett, a jófiúk nem győznek

A hétszeres világbajnok hagyta, hogy az agresszív és arrogáns Verstappen kizökkentse – Eddie Jordan minden idők legjobbjának tartja Hamiltont, mégis úgy véli, újra keményebbé kellene válnia.

Sokan méltatják a sportszerűséget, amelyet Lewis Hamilton és Max Verstappen tanúsított egymás irányába az Abu Dhabi Nagydíj leintését követően: percekkel a kudarc után a vesztes graulált a világbajnoknak.

„Fantasztikus példa a sportembereknek, férfiaknak és nőknek arról, hogyan kell kezelni a vereséget” – mondta róla az ex-F1-es David Coulthard. „Elismerte, milyen kihívást jelentett Verstappen, és azt, hogy az ilyen pillanatokért él. Igen, szeretett volna győzni, ugyanakkor újra megmutatta, milyen briliáns.”



Coultharddal ellentétben az egykori csapatfőnököt, Eddie Jordant nem nyűgözte le a gesztus, szerinte Hamilton túl sportszerű volt, ami annak megnyilvánulása, hogy korábbi keménysége lágyult.

„Nem lehet tagadni, hogy Verstappen jogos bajnok. Másrészről azonban úgy vélem, Hamilton nyitva hagyta az ajtót. Hagyta egy olyan agresszív és arrogáns versenyzőnek, mint Verstappen, hogy kizökkentse őt és ellopja tőle a bajnoki címet” – mondta a BBC-nek Jordan.

„Úgy vélem, hogy Lewis túl régóta túl rendes. Újra meg kellene keményítenie magát. Számomra sokat elmond a testbeszéde. Hallgassuk, miket mondott utána: túlzottan sportszerű volt. Egész Nagy-Britannia nagyon büszke lehet erre, de a jófiúk nem nyernek bajnoki címet, márpedig ő jófiúvá vált. Ő a legjobb versenyző, akit valaha láttam, márpedig jó pár toppilótát láttam az éveim során, szóval tényleg piedesztálra emeltem őt” – hangsúlyozta Jordan, hogy egyébként nagyra tartja Hamiltont versenyzőként.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: