DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Ez volt a legnehezebb szezon

Lewis Hamilton kézben tartotta az Abu Dhabi Nagydíjat, de nyert helyzetből az utolsó körben elbukta nyolcadik világbajnoki címét. Nyilatkozatát a Verstappenek való gratulációval kezdte.

A képlet egyszerű volt a szezonzárón: mivel Max Verstappen és Lewis Hamilton pontazonossággal kezdték meg a versenyt, a világbajnoki címet az nyerte, aki előrébb végez kettőjük közül. Hamilton indult a második rajtkockából, de lerajtolta ellenfelét, és végig előtte állt, 13 másodperc előnyt is tartva. Egészen az utolsó körig, mikor a biztonsági autós újraindítást követően friss abroncson Verstappen parázs párbaj során megelőzte őt, ezzel megnyerte a futamot és világbajnoki címet.



„Először is gratulálok Maxnak és a csapatának” – kezdte első nyilatkozatát a leintés után a második helyezett Hamilton, akinek négy vb-címből álló sorozata ért véget: utoljára 2016-ban nem ő lett a világbajnok. „Nagyszerű munkát végeztünk az egész szezonban, a csapat és mindenki a gyárban.””

„Nélkülük nem lehetnék itt, keményen dolgoztak az egész szezonban, a legnehezebb szezonban. Büszke vagyok rájuk és hálás, hogy része vagyok ennek az utazásnak. A szezon utolsó részében abszolút mindent beleadtunk. Sosem adtuk fel, és ez a legfontosabb” – mondta a brit, aki a szezonzáró előtti három nagydíjat megnyerte, 19 pontos hátrányból egyenlített Abu Dhabi előtt.

„Jól éreztem magam az autóban az elmúlt hónapokban, különösen a szezon vége felé. A járványhelyzetben mindenkinek azt üzenem, vigyázzon magára, és boldog karácsonyt kívánok mindenkinek. Meglátjuk, mit hoz a jövő év” – zárta a 2021-es szezon második helyezettje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: