DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Perez: A Hamilton elleni harc sokat számított

Bár egy technikai gond miatt kiesett a versenyből, Sergio Perez így is nagy segítséget nyújtott Max Verstappen számára. A mexikói pilóta egy ideig képes volt feltartani Lewis Hamiltont.

Elképesztően izgalmasan alakult a szezonzáró futam, melynek végén Max Verstappen szerezte meg a világbajnoki címet 2021-ben. A holland pilóta az utolsó körében győzte le a Lewis Hamiltont, ehhez viszont szüksége volt a csapattársa segítségére.

Sergio Perez kiváló munkát végzett a verseny első felében, amikor maga mögött kellett tartania a hétszeres bajnokot, a 31 esztendős pilóta pedig rengeteg időt nyert ezzel a csapata számára.



„Azt hiszem, ma hihetetlenül fontos volt, hogy odaérjünk. Olyan helyzetben találtam magam, ahol igazán sokat tudtam tenni Maxért. Lewis ekkor már nagyjából kézben tartotta a versenyt, ezért elég ideje lett volna a virtuális biztonsági autós ablakig” - nyilatkozta Perez a Ziggo Sport számára.

Az energiaitalosok versenyzője szerint a használt abroncsok ellenére sem veszített sok időt, így akár a dobogóra is esélye lehetett volna.  

„Ez nagyon fontos volt, viszont a gumik már elég használtak voltak. Az élettartamuk végén jártak, de sikerült visszatartanom őt és csak pár másodpercet veszítettem vele. Nagyon örülök Maxnak és a Red Bull sikerének” - tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: