DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A németek élesen visszaszóltak Brundle-nak Vettel miatt

Az egykori F1-es versenyző Martin Brundle hosszú évek óta szakkommentátorként dolgozik a sportágban. Nemrég erősen lehúzta Sebastian Vettelt, amiért most meg is kapta a magáét a brit.

Alig másfél hete annak, hogy Martin Brundle arról beszélt, hogy most már semmiképpen nem tenné a mezőny öt legjobb pilótája közé Sebastian Vettelt. Úgy gondolja, hiába négyszeres világbajnok a német, az utóbbi években alulteljesít. Az, hogy Fernando Alonsót jobbnak érzi, a jelenlegi produkciók alapján jobban érthető, de talán Sergio Perezt és Carlos Sainzot is elé helyezni kicsit erős.

Sokan sokszor emlegették azt (Fernando Alonso több ízben is megnyilvánult ez ügyben idén), hogy óriási a brit befolyás a Formula-1-ben, ez pedig komoly fegyvert jelent a szakértők és a brit média bevonásával a brit versenyzők számára. Max Verstappen is hasonló nyomással kell, hogy szembenézzen idén, ahogy annak idején Vettelnek is, csak a jelek szerint a német rosszabbul bírta.

Ralf Schumachernél kiverte a biztosítékot Brundle elemzése, úgyhogy a Speedweek.com hasábjain vissza is szólt az 1996-ig az F1-ben versenyző britnek (érdekesség, hogy éppen az ő helyére érkezett annak idején az ifjabb Schumacher a Jordanhez, így mutatkozhatott be).

A brit média soha nem kezelte pozitívan Vettelt, mert Hamilton ellen harcolt?


„Ha végignézünk a pályafutásán, Brundle-nak először inkább a saját portája előtt kellene söprögetnie. Sem Vettel személyiségét, sem az Aston Martint nem kezelték soha pozitívan Angliában” – fogalmazott Ralf Schumacher, aki kiemelte, hogy kevés pilóta ért el négy világbajnoki címet, 53 futamgyőzelmet és 122 dobogós helyet pályafutása során, főleg a jelenlegi mezőnyben.

Sebastian Vettel öccse, Fabian szintén nincs elragadtatva Brundle véleményétől. „Nem mondanám, hogy Sebastian már ne lenne a legjobb öt pilóta között. Azt sem gondolnám, hogy annyival rosszabbul vezetne, mint régen, csak most teljesen más típusú kihívással szembesül.”

„Szeretne valami újat alkotni, valami újat felépíteni az Aston Martinnal, ez köti le leginkább az energiáit. Ez pedig teljesen más típusú kihívás, mint annak idején a Red Bullnál volt, ahol akkoriban, Verstappen mostani helyzetéhez hasonlóan ő volt az ifjú titán, a nagyágyú. Az pedig nem kérdés, hogy az autója nem éppen egy Red Bull, vagy egy Mercedes. De még mindig rengeteg potenciál rejlik benne” – tette hozzá Fabian Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: