DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Vettel már nincs a legjobb öt pilóta között”

Az egykori Formula-1-es pilóta már számos nevet fel tudna sorolni a jelenlegi mezőnyből, akik jobbak Sebastian Vettelnél. Fernando Alonsót azonban a negyedik iksz ellenére is betenné a legjobb ötbe.

Pályafutása elején azonnal kiváló eredményekkel mutatkozott be az ifjú Sebastian Vettel, ne feledjük, első teljes évadában a gyengécske Toro Rossóval pole-pozíciót és futamgyőzelmet is szerzett Monzában, esőben. 2010 és 2013 között legyőzhetetlennek bizonyult és zsinórban négy világbajnoki címet szerzett.

Még a Ferrarinál is egészen magas szinten teljesített évekig, ám tavalyelőtt valami megtört benne. Martin Brundle, a Sky Sports szakértője szerint az elmúlt években lejjebb csúszott a ranglistán Sebastian Vettel és már nem férne be a mezőny legjobb öt pilótája közé. 

„Ha szeretnénk megnevezni a jelenlegi felhozatal öt legjobb versenyzőjét, Sebastiant már nem tenném erre a listára. Lewis Hamiltonon és Max Verstappenen kívül helye lenne itt Lando Norrisnak, Charles Leclerc-nek, de talán még George Russellnek, Sergio Pereznek, Carlos Sainznak vagy Fernando Alonsónak is. Fernandót egészen biztosan erre a listára helyezném” – mondta el véleményét Brundle a Sky Sports adásában.

Vettelből kiveszett valami fontos az évek során?


„Hogy kinek vannak még komoly esélyei nagy eredményekre? Jelenleg úgy tűnik, Sebastiannak már nincsenek. Megvan a megfelelő tudása és tapasztalata, hogy az Aston Martin számára óriási értékkel bírjon, de már hiányzik belőle valami a kemény csatározásoknál. Az elmúlt években talán ebben veszített a legtöbbet” – tette hozzá a brit.

Valóban végleg lefőtt a kávé a négyszeres világbajnok számára?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: