DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ocon: Jövőre az élmezőnyre is veszélyesek leszünk

Esteban Ocon úgy véli, az Alpine Szaúd-Arábiában mutatott teljesítménye bizakodásra ad okot a jövő évvel kapcsolatban. A fiatal francia szerint a csapat egy erősebb autóval akár az élmezőnyre is veszélyt jelenthet majd.

Lassan ért össze az Alpine ebben a szezonban, és a nagyobb volumenű pontszerzés is viszonylag sokat váratott magára. A kaotikus Magyar Nagydíj ugyanakkor olyan jól sikerült, hogy Ocon megszerezte élete első győzelmét, csapattársa, Fernando Alonso pedig a negyedik helyen zárt. A nyári szünet után az Alpine teljesítménye visszább esett, de a jó napokon sok pontot tudtak szerezni, főleg a spanyol katari dobogójával, ami segített megelőzni a rivális AlphaTaurit is a konstruktőri bajnokság ötödik helyéért vívott csatában.

Múlt hétvégén a csapat kis híján újabb dobogós helyezést ért el Oconnal Szaúd-Arábiában, a francia ugyanis épphogy lemaradt a harmadik helyről a kockás zászló felé vezető úton, ahol Valtteri Bottas utolérte padlólemez-sérülése miatt. A dobogó elvesztése miatti kezdeti csalódása ellenére Ocon állítja, elégedett az autó és a csapat teljesítményével. Úgy véli, ez jó előjel 2022-re, amikor minden csapat üres lappal indul, sőt, kijelentette, szerinte az Alpine veszélyt jelent majd az élmezőnyre.

„Kicsit nehéz lenyelni, hogy ötven méterrel a vége előtt még megvolt a harmadik helyünk, így a bennem lévő versenyző nem örül. Örülünk viszont annak, hogy megnöveltük az előnyünket az AlphaTaurival szemben” – fogalmazott Esteban Ocon. „Sokat ki tudtunk hozni az autóból, és ahogy Fernando mondaná, ez a terv része.”



„Nyomjuk, ahogy csak bírjuk, és örülünk, hogy Szaúd-Arábiában erős csapateredményt értünk el. Összességében elégedett vagyok” – folytatta a francia. „Úgy gondolom, stabil hétvégét tudhatunk magunk mögött, és ha egyszer még a tempónk is olyan lesz, mint a topcsapatoké, nagyon veszélyesek leszünk!”

Az Alpine ügyvezető igazgatója, Marcin Budkowski felhívta a figyelmet, hogy jövőre sokkal stabilabb teljesítményt vár el, ehhez pedig az eddigi év tapasztalatait igyekeznek felhasználni. A kiegyensúlyozatlanságból kivezető út első lépcsőfokai közül néhányat már Dzsiddában is megpróbáltak alkalmazni.

„Idén volt néhány kiábrándító versenyünk. Austinban, Monacóban és Mexikóban gyengélkedtünk, de Katarban harmadikok tudtunk lenni” – tette hozzá bizakodva Budkowski. „Valójában mindenki szenved egy kicsit a megbízhatatlanságtól, épp ezért fontos, hogy kordában tudjuk ezt tartani. Aki uralja a helyzetet és rendre a legjobb teljesítményét hozza, az rengeteg előnyre tesz szert a pontok tekintetében.”

Mint mondta, levonták a tanulságokat a következő évre, és bár már Szaúd-Arábiában is igyekeztek néhány fogást kipróbálni, a következő évben szeretnék még inkább kézben tartani a dolgokat és hozni a lehető legjobb teljesítményt.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: