DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Jean Todt ismét a Ferrarihoz kerülhet

Egészen érdekes hírek kezdtek el terjedni a Nemzetközi Automobil Szövetség hamarosan leköszönő elnökével kapcsolatban. Jean Todt állítólag megbeszéléseket folytat a Ferrarival.

A francia szakember egykor csapatfőnökként tevékenykedett Maranellóban a munkájukat pedig siker koronázta. Michael Schumacher révén zsinórban öt egyéni címet szereztek 2000 és 2004 között, de ezekben az esztendőkben a konstruktőrök között is a legjobbnak bizonyultak.

A sikerek a német legenda távozása után is megmaradtak, 2007-ben és 2008-ban is nyertek két konstruktőri címet, Kimi Raikkönen pedig náluk szerezte meg pályafutása egyetlen világbajnoki címét. Később Todt távozott a csapattól, majd 2009 végétől kezdve Max Mosley helyére érkezett az FIA elnöki pozíciójába. Ezt a tisztet december 17-ig tölti be, utána viszont lejár a mandátuma, a szövetség pedig új embert választ a szervezet élére.



A hírek jelenleg arról szólnak jelenleg, hogy Todt a régi sikerei színhelyére térhet vissza. Az olasz Corriere della Sera értesülései alapján a 76 éves vezető kapcsolatban áll a Ferrari elnökével, John Elkannal és már több egyeztetés is folyt közöttük azzal kapcsolatban, hogy hosszú idő után ismét munkába álljon a Ferrarinál, ezúttal tanácsadóként.  

Ez persze egyelőre még csak pletyka, ám több nemzetközi szaklap is beszámolt az esetről. Todt állítólag külsős szerepkörbe kerülne, viszont politikailag relevánsabb pozíciót töltene be a maranellói szervezeti struktúrában, ami az új motorszabályok érkezése miatt kiemelten fontos lehet a csapat számára a jövőben.

Ha hinni lehet az információknak, a felek még a tavalyi Le Mans-i 24 órás verseny ideje alatt vették fel egymással a kapcsolatot, ám fontos  leszögezni, hogy ezeket egyelőre még senki sem erősítette meg, a Scuderiánál pedig azt állítják, nincs szó ilyesmiről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: