DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ferrari: Nagyszerű a harmadik hely, de nem ez az igazi cél

Mattia Binotto, a Scuderia F1-es csapatfőnöke elégedett a maranellóiak 2021-es fejlődésével és teljesítményével, de tudja, hogy sok munka vár még rájuk, hogy újra a legjobbak közé kerüljenek.

Sokáig szinte fej fej mellett harcolt egymással a McLaren és a Ferrari, ám az utóbbi néhány versenyen már egyértelműen a vörösök felé billent a mérleg nyelve, így a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíj előtt már 38,5 pont az előnye a Scuderiának a wokingiakkal szemben – ami azt jelenti, hogy már csak egy kettős győzelemmel vehetné el a konstruktőri bronzérmet tőlük a McLaren. Mattia Binotto így értékelte csapata idei produkcióját és a várható harmadik pozíciót a szaúdi verseny után:

ferrari-dzsidda-2021-1



„Úgy vélem, egyértelműen remek eredmény ez, főleg Belgium, Olaszország és Oroszország után” – idézi a RacingNews365.com a csapatvezetőt, aki azokra a versenyekre utalt, amelyen a McLaren kifejezetten erős teljesítményt nyújtott. „Nehéz volt elképzelnünk, hogy ezt elérhetjük. De úgy gondolom, a csapat remekül dolgozott, koncentrált maradt és végig kiegyensúlyozott volt. Úgy vélem, az idei célunk az volt, hogy javítsunk magunkon és minden részleten, és szerintem ezt jól mutatja, hogy megszereztük a szükséges pontokat.”

Binotto ugyanakkor tisztában van vele, hogy a Ferrari célja csakis a győzelem lehet a Formula-1-ben, s élniük kell a 2022-es szabályváltozások adta lehetőséggel: „Nagyszerű dolog a harmadik helyen végezni, mert szerintem ez a legjobb, amit elérhettünk ebben az évben. Tudjuk, hogy nem ez az igazi cél a Ferrari számára. Tudjuk, hogy a legjobb riválisokhoz képest még mindig nagy a különbség. De úgy gondolom, bizonyos szempontból elégedettek lehetünk a szezon során mutatott fejlődésünkkel, és már most várjuk a következőt. A harmadik hely valamelyest derűt és nyugodtságot ad nekünk a télre, amikor megpróbálunk jól dolgozni a következő idényre.”

A Ferrarival kapcsolatos pletyka egyébként, hogy az olasz sajtóban felröppent, hogy az FIA elnöki pozíciójából a rövidesen esedékes választások után távozó Jean Todt tanácsadó szerepkörben visszatérhet az egykor általa sikerre vezetett alakulathoz – igaz, a Scuderiánál egyelőre állítják, hogy nincs szó ilyesmiről.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: