DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

„Hamilton hangjában félelem volt”

Jolyon Palmer egészen érdekes dologra figyelt fel a Szaúd-arábiai Nagydíj alatt. Hosszú idő után először fedezte fel a félelmet Lewis Hamilton hangjában a rádiózások során.

Késhegyre menő, sokak szerint a sportszerűség határait alaposan átlépő csatározás zajlik Max Verstappen és Lewis Hamilton között a 2021-es évi világbajnoki címért, amiben sajnos már a büntetéseknek is alapvető szerepük van.

Jolyon Palmer meghökkenve és ámulva figyelte az eseményeket Dzsiddában, mennyire elmentek a határig, sőt, többször azon is túl a bajnoki riválisok. A brit sajnálja, hogy nem a pályán dőlt el végül a küzdelem, hanem a büntetéseknek köszönhetően, de jó ideje először vette észre, hogy Hamilton fél.

„Ha nem jött volna a piros zászlós megszakítás Mick Schumacher balesetének következményei miatt, akkor szinte biztosra vehetjük, hogy teljesen elmaradt volna a dráma, mert Hamilton a megszakítás előtt kiváló pozícióban volt ahhoz, hogy megnyerje a nagydíjat. Már járt a bokszban és így is közvetlenül Max Verstappen mögött helyezkedett el, akinek még hátravolt a kiállása” – elemezte a helyzetet Palmer a Formula.com szakoldalon.

Palmer könnyedén kihallotta a félelmet Hamilton hangjában a rádiózás során


„A csapatrádión át tökéletesen lehetett hallani a félelmet Hamilton hangján, amikor rájött, hogy mi történik a piros zászlós megszakításnál. Azon a ponton úgy tűnt, elveszíti a könnyű futamgyőzelmet és éppen legnagyobb riválisa így a szabályok szerint simán elékerül. Elismerésem Hamiltonnak, hogy így is megőrizte hidegvérét és úgy versenyzett.”

„Segített neki a hosszú évek rutinja, hogy hideg fejjel végig tudta nyomni a futamot. Nagyon nagy kár, hogy végül a versenybírók döntötték el a csatát és nem egy igazi harccal dőlt el a pályán az első hely sorsa. Viszont mindent mérlegre téve, amit láttunk vasárnap, nehéz lenne vitába szállni a büntetés jogosságával” – tette hozzá a Renault egykori pilótája.

Abu Dhabiban is a Mercedes tündöklését látjuk és Max Verstappen elbukja a bajnoki címet, vagy még maradt valami a Red Bull tarsolyában, hogy az utolsó pillanatban visszatartsa nyolcadik világbajnoki címétől a Brazília óta egyértelműen gyorsabb autóval rendelkező Lewis Hamiltont?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: