DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Red Bull tart Hamilton motorjától

Christian Horner szerint nem kérdés, hogy Max Verstappen az év legjobb pilótája, de Abu Dhabiban is rengeteget jelenthet a Mercedes egyenesben mutatott dominanciája - Dzsiddában sem lehetett ellene mit tenni.

Toto Wolff mellett Christian Horner volt az F1 Nation podcast legutóbbi vendégek, így a két világbajnoki rivális vezére egymás után szólalhatott meg - a fő téma természetesen az aktuális harc és az előttünk álló szezonzáró volt. Hornert többek között arról is kérdezték, hogy mit gondol Max Verstappen teljesítményéről, a csapatfőnök pedig nem kertelt: szerinte pilótája egyértelműen az év legjobbja idén.

Horner szerint ugyanis ebben a szezonban is a Mercedesé volt a legjobb autó és bár ennek bizonyos adatok, számok, eredmények, tények ellentmondanak, ő úgy véli, hogy a Red Bullt csak Verstappen klasszisa állította be egy ideig a legjobbnak. Kiemelte, hogy Verstappen kivételesen magas szinten teljesített idén, a tempója, a stabilitása és a higgadtsága alapján egyértelműen ő volt nála az év legjobbja, erre pedig rátromfolt volna, ha nem rontja el a dzsiddai utolsó kanyart az időmérőn - azt a kört Horner a valaha volt legjobb körnek nevezte.

motor_1



A szezonzáróval kapcsolatban viszont már kevésbé nyugodt, éppen a Mercedes tempója miatt: ugyan 2020-ban meglepetésre a Red Bull tudott nyerni Abu Dhabiban, egy olyan év végén, amit leuralt a Mercedes, de a pályán történt átalakítások gyorsabbá tették a pályát, ez pedig a Mercedesnek kedvez.

"Dzsiddában Hamilton egy másodperccel volt gyorsabb a második és harmadik szektorban. Az első a pilótán múlt, ott Max fél másodperccel jobb volt, utána viszont az egyenesekben rendkívül gyors volt a Mercedes. Frusztráló az utóbbi futamokon, hogy nézzük ezt az óriási teljesítménykülönbséget az egyenesekben és nem tudunk vele mit tenni. Ez ellen nem lehet védekezni. Megváltoztatták a pályát és Hamilton motorja ellen nehéz mit tenni" - fejtette ki véleményét Horner.

A Red Bull-vezér véleménye itt ismét eltér a csapat másik nagyágyúja, dr. Helmut Marko mondataitól, aki szerint Abu Dhabi nekik fog feküdni, jobban, mint Dzsidda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: