DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Helmut Marko bocsánatot kért

A Red Bull tanácsadója szerint rossz információkat kapott, ezért állított valótlant - semmi sportszerűtlenbe nem akarnak belekezdeni, és úgy érzi, hogy Abu Dhabiban még versenyképesebbek lesznek.

Ha ironikusak lennénk, akkor úgy fogalmaznánk, hogy történelmi pillanatot hozott a Szaúd-arábiai Nagydíj utójátéka: dr. Helmut Marko ugyanis elnézést kért azért, mert valótlanságot állított. A Red Bull tanácsadója még a futamot követően nyilatkozott feldúltan úgy, hogy Max Verstappen egyértelműen nem féktesztelte Lewis Hamiltont és a brit panaszkodása minden valóságot nélkülözött, sőt, nonszensznek hívta utóbbi kommentárját.

Azóta kiderült már, hogy az adatok szerint Verstappen valóban az indokoltnál sokkal nagyobbat fékezett az utolsó pillanatban, pont azelőtt, hogy Hamilton nekiment volna az "elengedési kísérlet" közben - a hollandot utólag megbüntették és a tényekkel, az adatokkal már Marko sem tudott mit kezdeni.

markk



"A szóban forgó interjú idején pontosan azt az információt közöltem (hogy megvannak az adataik, amelyek az ő igazát bizonyítják - a szerk.), amit a mérnökeintől kaptam. Ezek nyilvánvalóan nem voltak helyesek, ezért elnézést kérek" - mondta Marko az F1 Insidernek adott újabb interjújában erről a témáról. Ami pedig a szezonzárót illeti, bizakodó:

"Remélhetőleg Szaúd-Arábia balszerencsés fejezete már lezárult, mi már csak előre tekintünk. Nyerni akarunk Abu Dhabiban és ezzel meg akarjuk nyerni a bajnokságot. Ezért mindent meg fogunk tenni, de semmi sportszerűtlenbe nem fogunk belekezdeni. Már Szaúd-Arábiában is megvolt a tempónk ahhoz, hogy tartsuk a lépést Hamiltonnal, Abu Dhabi pedig jobban fog feküdni nekünk" - tette hozzá. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: