DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Coulthard: Az F1 úgy működött, mint a UFC

Nem nyűgözték le a Dzsiddában látott események David Coulthardot. A korábbi F1-es pilóta szerint a sportág lassan inkább a ketrecharcra kezd hasonlítani azzal, hogy bármit megengednek a pályán.

Fordulatos versenyt rendeztek az előző hétvégén Szaúd-Arábiában, ahol a futamgyőzelemért a világbajnoki cím két fő várományosa csapott össze. Lewis Hamilton és Max Verstappen ezúttal sem kímélték egymást, ismét ütközés lett a csata vége, valamint egy büntetés a holland számára.

A címvédő győzelmével és a leggyorsabb körért járó egy pontnak köszönhetően a riválisok pontegyenlőséggel várják az utolsó futamot, ilyenre pedig 1974-ben volt utoljára példa. Bár a szezonzáró így kivételesen izgalmasnak ígérkezik, a skótok korábbi versenyzője nem elégedett a stewardok és a pilóták hozzáállásával.

„Ha megnézzük az UFC meccseit, tudomásom szerint ott csak két szabály van, és azok az öv alatti találatokról, valamint a szemekről szólnak. Minden más megy magától. Ez most olyan, mintha a Formula-1-et a UFC-re nevezték volna át, ahol mindent lehet, amíg a stewardok közbe nem lépnek” – mondta Coulthatd az F1 Nation Podcast számára.



A Red Bull csapatánál visszavonult pilótát arról is megkérdezték, jó eredmény született-e vasárnap, ám erre nem tudott egyértelmű választ adni.

„Bárcsak egyszerű választ adhatnék, de ezt nem tudom megmondani. Ha elemezzük Max versenyét, az előzését, ahogy Hamilton és Ocon mellett belül ment végig, és még a kanyarba is bejutott, kiváló volt. Az, hogy hagyta Lewist előzni közvetlenül a DRS zóna előtt, majd újra megelőzte őt és utána ismét nyithatta a hátsó szárnyat, az a gondolkodása briliáns példája volt.”

„Azt hiszem, számomra sok olyan dolog van, amire azt lehet mondani, hogy Max megérdemelte volna, hogy megnyerje ezt a nagydíjat, de Lewis még mindig figyelemre méltó, ha a kerék a kerék elleni versenyzésről van szó. Összeértek Oconnal, de mégsem sérült meg az autója igazán, nekifutott Max versenygépének és bár megsérült az első szárnya, bárki másnak az egész leesett volna. Hihetetlenül jó az ilyen csaták során, majd megnyerte a futamot” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: