DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Ricciardónak jól jött, ami Norrist feldühítette

A McLaren ausztrálja profitált abból, hogy ingyen cserélhetett kereket az F1-es Szaúd-arábiai Nagydíj megszakítása szerint – bár szerinte a másik keverékkel még jobban járt volna.

Miközben Lando Norris rajtavesztett a dzsiddai futamon, hogy a piros zászlós megszakítások során szabadon lehet gumit cserélni – emiatt ki is fakadt a vonatkozó szabályra –, addig a csapattárs Daniel Ricciardo profitált mindebből. A mclarenes szombaton a 11. helyen végzett az időmérőn, s bár már a futam elején is előzött párat, a legnagyobbat épp a szabad gumicserével lépte előre: egy darabig negyedik volt, majd végül az ötödik helyen futott be, miután Valtteri Bottas legyűrte őt.

ricciardo-mclaren-dzsidda-futam



Az ausztrál ezzel az USA Nagydíj óta először szerzett pontokat: „Örülök a top 5-ös helyezésnek, egyértelmű. Micsoda hosszú nap volt!” – nyilatkozta Ricciardo, akit a Formula1.com idéz. „Szerintem már a verseny rajtja is elég későn volt, aztán még jöttek a piros zászlók is, szóval elég hosszú nap volt, készen állok némi alvásra. De örülök, boldogan fekszem ma be az ágyba.”

Bár jól jött neki az „ingyen” kerékcsere, Ricciardo úgy érzi, bizonyos szempontból hátrányos helyzetbe került vele, hiszen az első etapját a kemény abroncsokon teljesítette, amellyel hosszabban mehetett volna, az újraindítást követően pedig a közepes gumik már nem működtek olyan jól a McLarenjén – pedig amúgy szerinte akár Esteban Oconra is veszélyes lehetett volna.

„A piros zászlós megszakítás bizonyos szempontból jól jöttek, mert a rajtjaim jók voltak, úgyhogy mindig elég szépen tudtam feljebb jönni, háromból két alkalommal biztosan. Viszont az első startnál kemény gumikon kezdtem, ami szerintem a megfelelő abroncs volt, de a piros zászlónál már túl használt volt ahhoz, hogy azokon folytassam, így kénytelenek voltunk a futam hátralévő részét a közepes keveréken teljesíteni, ami nem volt olyan gyors, mint a kemény. Elképzelhető, hogy a kemény gumikon a vége felé jobban meg tudtam volna szorongatni Estebant, mindenesetre örülök a top 5-ös eredménynek, szép előrelépés ez, úgyhogy nem panaszkodom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: