DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Leclerc csalódott a hetedik hely miatt

Bár szombaton kiválóan ment, a futam szerencsétlenül alakult Charles Leclerc számára. A monacói pilóta még egy balesetbe is belekeveredett, úgy érzi mázlija volt, hogy csak ennyit veszítettek.

Igazi hullámvasút volt a legutóbbi hétvége a Ferrari pilótája számára. Leclerc pénteken elég jelentősen összetörte az autót a második szabadedzés végén, egy nappal később viszont némi szerencsével ugyan, de a negyedik rajtpozíciót szerezte meg vasárnapra. Bár a futam első szakaszában úgy tűnt, tartani tudja ezt a helyet, a megszakításokból azonban rosszul jött ki.

A monacói végül a hetedik helyen zárta a versenyt annak ellenére, hogy Sergio Perez autójával is összeütközött.



„Nagyon szerencsés voltam, hogy nagyobb sérülés nélkül megúsztam. Az első részben úgy gondoltam, hogy a VSC egyszerűen tökéletes lesz a számunkra. Közepesen indultunk, VSC, átmegyünk a keményre, majd el a végéig és ennyi. Három körrel később a piros zászló alapvetően egy kicsit veszélyeztette a versenyünket, három helyet is buktunk, majd az összes újraindítás során masszívan küzdöttem a kemény gumikkal” – mondta Leclerc a Sky Sportsnak nyilatkozva.

A 24 esztendős versenyző természetesen nem örül annak, hogy hátrébb estek, ugyanakkor vigasztalja, hogy egész jó volt a tempójuk.

„Minden egyes újraindításnál pozíciókat veszítettünk. A vége felé megpróbáltam visszajönni a kemény gumikkal, de ez nem volt elég. A hetedik lettem, szóval nem vagyok túl boldog, dee összességében a tempó nagyon pozitív volt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: