DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Tiszta versenyzést szeretnénk, semmi többet

Toto Wolff megbékélne Max Verstappen győzelmével, de csak akkor, ha a verseny köztük tisztességes. A Mercedes csapatfőnöke nagyon nincs megelégedve a holland szaúdi cselekedeteivel.

Nem csoda, hogy Toto Wolff idegei is a határon táncoltak a Szaúd-arábiai Nagydíj vasárnapi futamán, hiszen olyan soha nem látott és értelmezhetetlen történéseknek lehettünk szemtanúi, amelyek véleménye szerint hagynak némi keserű szájízt maguk után.

„Szerintem ez még nem dőlt el” – mondta Toto Wolff a Sky F1-nek, miután arról kérdezték, szerinte helyes és igazságos volt-e a döntést és a büntetés mértéke. „Az eredmény az lett, hogy nyertünk, és úgy gondolom, hogy megérdemelten.” Mint mondta, néhányszor alakulhatott volna úgy, hogy ki kell állniuk a törött szárny miatt. „Nem akarom kiteregetni a szennyest, de… látványos, és nem jó verseny volt!” 

 



Az eset kapcsán, amikor Hamilton beleszaladt Verstappenbe, Wolff azt nyilatkozta: „A telemetria azt mutatja, hogy Max lassít, majd felgyorsít, és újra lelassul. Lewis nem tudta, hogy Verstappennek azt mondták, engedje el; úgy gondolom, az üzenetek egymásutániságával, a rossz kommunikációval volt a baj” – fogalmazott.

„Fel kell mérnünk, és újra megnézni az esetet. Ez egy nehéz helyzet, nagyon nehéz, talán túl nehéz. Mi csak egy tiszta versenyzést és bajnokságot szeretnénk, hogy győzzön a legjobb. Ha Max lesz az, akkor megbékélek vele, csak maradjunk tisztességesek.”

A vb-aspiránsok eddigi legkeményebb csatáját láthattuk a vasárnapi futamon, amit az is alátámaszt, hogy a szezonzáró Abu-Dhabi Nagydíjnak mindketten egyenlő pontszámmal vághatnak neki.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: