DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton: Nem értettem, mit akar Verstappen

Pályafutása 103. futamgyőzelmét aratta Lewis Hamilton a Szaúd-arábiai Nagydíjon, ehhez pedig minden tapasztalatára szüksége volt elmondása szerint. Egálban utaznak Verstappennel az utolsó futamra.

Aligha láthattunk olyan futamot eddig az F1 történetében, melyen többször villant fel a VSC-jelzés, mint az első Szaúd-arábiai Nagydíjon Dzsiddában, ahol emellett volt két piros zászlós megszakítás, három álló rajt és több olyan incidens is Hamilton és Verstappen közt, melyeken napokig lehetne csámcsogni.

Hamilton nem panaszkodott sokat a leintést követően, inkább azt emelte ki, mennyire fontos győzelmet aratott: „Régóta versenyzem már, de igen, ez valami hihetetlenül kemény volt. Miközben próbáltam olyan keményen menni, amennyire csak lehet, óvatosnak is kellett lennem.”

Hamiltonnak kis híján az első szárnya bánta az ütközést


„Minden versenyzői tapasztalatomra szükségem volt, hogy a pályán tartsam az autót és tisztán versenyezzek” – mondta Hamilton David Coulthardnak a pódiumceremónia előtti interjúban. Ezt követően hálát mondott csapatának is, akik a szezon második felében visszaküzdötték magukat a világbajnoki harcba, de a szurkolók támogatására is kitért a hétszeres világbajnok.

Aztán Hamilton sem térhetett ki a futam legneccesebb pillanatának elemzése elől, amikor is hátulról nekiment Verstappennek, aki el akarta engedni a britet a célegyenes előtti egyenes végén: „Nem értettem, miért taposott olyan keményen a fékbe, aztán pedig nekimentem. Utána fogta, és elindult, így nem igazán értettem, mi folyik ott, csak később tudtam meg, hogy el akart engedni, de ez a szituáció eléggé összezavart engem.”

„Sikerült visszaküzdenünk magunkat az utolsó futamra, Valtteri pedig szintén fontos pontokat hozott a csapat konyhájára. A pálya mind fizikálisan, mind mentálisan eléggé megterhelő, de nagyon élveztem a versenyzést itt Dzsiddában.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: