DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottast meglepte a pálya, de imádta

Még csak egy napot teljesített a mezőny a dzsiddai pályán, a Mercedes versenyzője, Valtteri Bottas azonban máris a Corniche Circuit rajongója lett. Mint mondta, gyönyörű munkát végeztek az aszfalttal.

A Szaúd-Arábiai Nagydíj első szabadedzésén úgy tűnt, a finn jól érzi magát a pályán, ezt pedig a csapatrádióban meg is erősítette. Mérnökének megjegyezte, nagyon tetszik neki a pálya, ez a lelkesedés pedig a második szabadedzésen is folytatódott.

„Azt hiszem, már a rádióban is elmondtam, milyen klassz a pálya. Elég kemény, teljes gázzal kell nyomni, közel vagyunk a falakhoz, nagy sebességgel megyünk, de tulajdonképpen ez az, amire vágyunk, ezt akarjuk, ezt élvezzük és ez adja az adrenalint!" – fogalmazott Bottas. Hozzátette: a pálya állapota jobb a vártnál.

Az első szabadedzés alatt Ron Meadows, a Mercedes sportigazgatója meg is dicsérte a pályán dolgozókat, amiért felkészítették a nemrégiben elkészült aszfaltot az edzésre és eltakarították a port. Bottas elismerte, kellemesen meglepték a pályaviszonyok.



„Jobb volt, mint amire számítottam. Kicsit poros volt, de semmi extra. Köszönhető ez annak, hogy nyilván más kategóriák is jártak itt a hétvégén, ezért a pálya is lépésről lépésre javult" – fejtette ki a finn, majd hozzátette: „Gyönyörű munkát végeztek! Hiába új az aszfalt, nem túl göröncsös, kivétel talán a 22-es és a 27-es kanyart. De amúgy nagyon szép és sima."

Bottas úgy véli, a pénteki szabadedzések leginkább a pálya tapadási szintjének jobb megértését segítették elő. Mint mondta, meglepte a gumik tartóssága, ami kulcsfontosságú lehet a versenystratégiában. „A mai nap legnagyobb meglepetése az volt, hogy a gumik egészen jól bírták. Nem vagyok benne biztos, hogy túl sok bokszkiállást fogunk látni a versenyen" – fogalmazott a Mercedes pilótája.

A finn nyitónapja összességében jól sikerült, és bár a harmadik, illetve a második helyen végzett, elismerte, hogy a forgalom gondot jelentett számára. „Néha nagy kihívást jelentett a forgalom, mert alig van egyenes szakasz, folyton kanyarog a pálya, szóval sok a vakfolt" – magyarázta, alátámasztva ezzel csapattársa, Lewis Hamilton szavait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: