DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Alonso: A földön kell maradnunk

Kiváló versenyt zárt Katarban az Alpine istállója, Fernando Alonso pedig 2014 után állhatott ismét dobogóra. A sikeres hétvége ellenére a spanyol pilóta igyekszik reális maradni.

A francia istállónak idén kétszer is volt oka az ünneplésre. A Hungaroringen mindkét pilótájuk a legjobb négy között zárt, Esteban Ocon pedig megszerezte pályafutása első győzelmét. Rutinos versenyzőjük akkor nem került dobogóra, ám Lewis Hamilton elleni védekezésével rengeteget tett a későbbi sikerért. Az élet végül kárpótolta őt, miután a Katari Nagydíjon a harmadikként ért célba.

A Renault színeiben két világbajnoki címet szerző pilóta több mint hét év után került az első háromba, így természetesen sokakban felmerült, hogy esetleg megnőttek az elvárások a csapaton belül.



„Egy dobogós helyezés után jöttünk ide, de a földön kell maradnunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Q3-as szereplés a célunk és szeretnénk a pontszerzők között maradni. Ezen a pályán viszont három DRS-zóna van és mint az összes utcai pályán, úgy itt is nagyon nehéz lesz követni a többi autót, így pedig az előzés sem lesz könnyebb” – mondta Alonso a Szaúd-Arábiai Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján, melyen a Formula.hu is jelen volt.

A spanyol versenyző úgy gondolja, egyelőre felesleges találgatni, hiszen csak pénteken próbálhatják ki először az új helyszínt.

„Sok ismeretlen elem van, ilyen a pálya tapadása is. Mivel új ezért egy extra kihívást ad, de azt tudni, hogy ez fekszik-e nekem vagy sem, bonyolult dolog. Rengeteg mindent nem tudunk még és bár ez több lehetőséget ad a valós sorrend megváltoztatására, ez többiekre igaz” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: