DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Todt: Alonso képes gyenge autóval is kiválóan menni, ahogy Schumacher

A nehézkesebb kezdés után remek villantásokat mutat be Fernando Alonso a nem túl acélos Alpine versenygéppel. Jean Todtot ez Michael Schumacher korai éveire és tehetségére emlékezteti.

Michael Schumachert talán éppen az emelte ekkora magasságokba a hét világbajnoki címén kívül, hogy képes volt a győzelemre egyébként nagyjából alkalmatlan autókkal is nyerni, valamint egészen kiváló teljesítményt nyújtani és folyamatosan szállítani a jobbnál jobb eredményekkel.

Pályafutása kezdeti szakaszában a Benettonnal, később pedig az eleinte még igencsak betegeskedő Ferrarival mutatta meg, hogy igenis oda tud pörkölni az elméletileg jóval gyorsabb autóval rendelkező vetélytársaknak. Ehhez hasonlót érez most Jean Todt Fernando Alonsón is, aki ugyan már elmúlt negyven, de a tehetsége a jelek szerint mit sem kopott.

„A mezőny döntő többsége rettentően tehetséges pilótákból áll össze. Azért két-három olyan versenyzőt tudnánk mondani, akibe az átlagosnál is több tehetség szorult, de a jelenkori Formula-1-ben a versenyautó sajnos a legmeghatározóbb tényező, így a nagy hátrányt ledolgozni általában lehetetlen” – ecsetelte véleményét Jean Todt az AS hasábjain.

Alonso is többször megmutatta, mire megy gyengébb autóval, ahogy Schumacher is


„A múltban is láthattuk ezt, amikor például Michael Schumacher 1996-ban a Ferrarihoz érkezett. Két megnyert bajnoki címmel a zsebében, amit ’94-ben és ’95-ben szerzett meg a Benettonnal. Az új autója nem volt nyerő konstrukció, mégis már első évében sikerült három futamon győznie.”

„Jó ideje hasonlót láthatunk Fernando Alonsónál, hosszú évek óta olyan autót vezet, ami nem alkalmas arra, hogy az első helyekért harcoljon vele. Alonso azonban kivételesen jó pilóta, csak az autója nem engedi, hogy a győzelemért csatázzon. Ez a jelenlegi helyzet, de bízzunk abban és álmodjunk arról, hogy 2022-ben teljesen új lehetőségek nyílnak meg sokak számára” – tette hozzá az egykori Ferrari-csapatfőnök és FIA-elnök.

Nemrégiben Romain Grosjean is csak a dicséret hangján szólt a veterán spanyolról, szerinte azok a képességek, amivel Alonso rendelkezik, nem tanulhatók meg sehonnan és elképesztő, hogy két évnyi kihagyás után, negyven évesen sem lassult semmit a tempója. Sokak szerint Lewis Hamiltonnak éppen ez hiányzik a pályafutásából, hogy sosem ült igazából gyenge technikában és nem mutatta meg, abban mire lenne képes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: