DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Verstappen: Nem lesz helye a hibáknak Dzsiddában

A Red Bull világbajnoki éllovasa izgalmas szezonhajrára és érdekes szaúdi versenyre számít, ugyanakkor a kiélezett küzdelem ellenére is nyugodtan várja az utolsó előtti F1-es futamot.

Max Verstappen nyolcpontos előnnyel érkezik meg a hétvégi Formula-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj helyszínére, azaz a vb-tabellán még ő vezet, a tempófölény azonban az utóbbi két versenyen már Lewis Hamiltonnál és a Mercedesnél volt. Ennek ellenére a Red Bull-os nem értékelte egyértelműen csalódásnak a katari futamot a Red Bull dzsiddai előzetesében:

verstappen-redbull-2021_1



„Nem volt se túl rossz, se túl jó! Pozitív meglepetést okozott számomra, mennyire jól lehetett előzni a pályán. A start jól sikerült, s erre szükség is volt a büntetés után. Így is hiányzott némi tempó a Mercedeshez képest, szóval meglátjuk, hogyan teljesítünk a mostani hétvégén. A katari pálya egyértelműen az egyik kedvencem volt, remek móka volt rajta vezetni.”

Katar után egy másik ismeretlen, ráadásul vadonatúj helyszínre utazik a mezőny, amely Verstappen szerint az ígéreteknek megfelelően valóban rendkívül gyors lesz: „Vezettem rajta szimulátorban, s egy igen gyors pályának tűnik, úgyhogy nincs helye a hibáknak. Természetesen lesz némi találgatás a dologban, hiszen még nem versenyeztünk ezen a helyszínen. Érdekes lesz, már várom a kihívást. Jó, hogy idén is más pályákra tudtunk elutazni.”

De vajon hogyan készül a roppant kiélezettnek ígérkező vb-hajrára a holland pilóta? „Nyugodtnak érzem magam. Tudom, hogy mindig megpróbálom a lehető legjobbat nyújtani, aztán majd kiderül, hol végzünk. Még semmi sem dőlt el, és készen állunk a kihívásra: még sok versenyzés vár ránk, és mindent bele fogunk adni, ez egyértelmű. Izgalmas vége lesz ez a szezonnak.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: