DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Perez: Mehet az „all-in!”

Sergio Perez szerint a Red Bullnak mindent bele kell adnia a hátralévő két versenyen, ha le akarja győzni a Mercedest. A csata rendkívül kiélezett, a mexikói pedig izgatottan várja Dzsiddát.

„All-in” indulna a Mercedes ellen Sergio Perez Szaúd-Arábiában és Abu-Dhabiban, szerinte ez szükséges ahhoz, hogy megnyerjék az egyéni-, és a konstruktőri világbajnoki címet. 

A Red Bull Katarban felzárkózott, jelenleg mindössze öt pont a hátrányuk a Mercedesszel szemben. Sergio Perez az utolsó öt versenyen a legjobb négy között végzett, ebből háromszor a dobogón, ami kifejezetten jót tett a csapatnak, hiszen életben maradtak a bajnoki remények.

„A katari pontok és az utolsó három futam nagyon fontosak voltak a konstruktőri bajnokság szempontjából” – hangsúlyozta a mexikói. „Sikerült csökkentenünk a lemaradásunkat a Mercedesszel szemben, így hát itt az ideje, hogy mindent beleadjunk. Nincs veszítenivalónk, a legjobbunkat fogjuk nyújtani!” – tette hozzá Perez, majd elmondta: ha sikerül csapatként két tökéletes versenyt teljesítiük, akkor szerinte képesek lesznek az élre kerülni.



A riválisok között a szezon kezdete óta kiélezett csata zajlik, a pályán és azon kívül is. Dzseddában azonban pont kerülhet mindkét bajnokság végére, bár a pálya akár meglepetéseket is tartogathat a csapatok számára. Perez szerint az utolsó két futam egy az egyben testesíti majd meg az idei év intenzív bajnoki versenyének egyedülálló kihívását. 

A mexikói a Dzseddával kapcsolatos gondolatait kifejtve elmondta: „Nagyon gyors pályának tűnik, ezért izgatott vagyok, hogy megtapasztalhatom, milyen érzés itt vezetni az autót. Szerintem még soha nem vezettem ilyen gyors pályán, ahol ennyi nagysebességű kanyar van, szóval biztosan nagy kihívás lesz. Ugyanakkor mindenki ebben a helyzetben van, még nem volt lehetőségünk itt versenyezni. A szabadedzések emiatt rendkívül fontosak lesznek!"

Perez csapattársa, az első világbajnoki címéért harcoló Max Verstappen hasonlóan vélekedik Dzseddáról, továbbá kijelentette: nem lesz helye hibának.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: