DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ocon: Senki nem gondolkodik úgy, mint Fernando

A sportág legendái közé sorolja kétszeres F1-es világbajnok csapattársát az Alpine-t erősítő Esteban Ocon, aki szerint példátlan a rutinos spanyol gondolkodásmódja.

Fernando Alonso a Katari Nagydíjon a harmadik helyen ért célba, ezzel bő hét esztendő után állhatott fel ismét a dobogóra egy Formula-1-es futam végén – tette mindezt ráadásul túl a 40. születésnapján. A spanyolról sokan elismeréssel beszéltek, többek között az F1 sportigazgatója, Ross Brawn is a rajongójának nevezte magát.

ocon-alonso-alpine-katar-2021



A losaili verseny után az Alpine másik versenyzője, a hungaroringi győzelmét részben Alonso parádés Lewis Hamilton elleni védekezésének köszönhető Esteban Ocon is elismeréssel beszélt a kétszeres F1-es világbajnokról. A francia szerint főleg Alonso a szokott kereteken túlmutató gondolkodásmódja teszi különlegessé a csapattársát:

„Rettenetesen tisztelem Fernandót, és már évek óta” – idézi Ocont a Crash.net weboldal. „Tudom, mennyi munkát tesz bele, milyen motivációval rendelkezik még ilyen idősen is, mennyi tapasztalata van és mennyi mindent elért ebben a sportban. Ez több mint lenyűgöző.”

„Szerintem ő egy legendája ennek a sportnak, ott van a legjobbakkal: Sennával, Schumacherrel – és ő is ott lesz mindig velük az alapján, amit most csinálunk és amit látok tőle. Ahogy másképp gondolkodik, mint a többi versenyző, az példátlan. Senki nem gondolkodik úgy, mint ő. Örülök, hogy a csapattársa vagyok, és büszke vagyok rá, hogy együtt hajthatunk a közös céljainként.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: