DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Brawn: Fernando rajongója vagyok

Az F1 sportfőnöke bevallotta, mindig bosszantotta, hogy Alonso csupán két világbajnoki címet nyert. A szakember szerint a spanyol egyértelműen a nap, sőt hétvége versenyzője volt Katarban.

Hét év elteltével állt újra Fernando Alonso a Formula-1 dobogójára: 2014-ben a Magyar Nagydíjon a Ferrarival második lett, 2021-ben a Katari Nagydíjat harmadik helyen zárta az Alpine-nal. A dobogós helyet Sergio Perez ellen, taktikai harcban megszerző spanyolt a nap versenyzőjének választották a rajongók, és úgyszintén Ross Brawn, aki szokásos futamértékelésében tüntette ki képzeletbeli díjával Alonsót.

„Számomra Fernando volt az egész hétvége versenyzője. Ahogy Lewis, ő is nagyon hamar ráérzett a pályára és működésre bírta az autót. Az Alpine jónak tűnt egész hétvégén, Fernando pedig élvezte, elemében volt” – olvashatók a Formula1.com-on Brawn szavai. A spanyol versenyző és a brit mérnök nagy ellenfelek voltak 2005-ben és 2006-ban, mikor Alonso a Renault színeiben két vb-címét nyerte, Ross Brawn pedig a Ferrari műszaki tevékenységeit irányította. Azóta nagy tisztelet alakult ki a britben a pilóta iránt.



„Nagy rajongója vagyok Fernandónak, és mindig bosszantott, hogy csupán két világbajnoki címet nyert valaki, aki ilyen tehetséges. Egyértelműen ő a nap versenyzője számomra. Ez az ember továbbra is szerelmes az F1-be, amit meg is mutat. Óriási tehetséggel van megáldva, és talán segíti az a nézőpont, amely a sporttól távol töltött idő során alakult ki. Briliáns, hogy dobogón láttuk őt, és briliáns, hogy az Alpine ennyire jó volt a hétvégén” – írta Brawn, megpendítve a szerződéssel még 2022-re rendelkező Alonso hosszabb távú jövőjét is.

„Vajon ez ráveszi őt, hogy még tovább maradjon? Ki tudja? Szerintem mindannyian azt akarjuk, hogy Fernando egy darabig itt legyen. Kiválóan vezet, megérdemli a helyét, ehhez kétség sem férhet. Nagyszerű a sport, nagyszerű a rajongók, nagyszerű mindenki számára” – szórta a dicséreteket Ross Brawn.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: