DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Wolff: Most a legjobb az autónk

A Mercedes F1-es csapatfőnöke bízik benne, hogy Szaúd-Arábiába is át tudják menteni az előző nagydíjakon mutatott formájukat – igaz, a dzsiddai pálya számukra is ismeretlen terep lesz.

Ugyan Max Verstappen nyolcpontos előnnyel vezet Lewis Hamilton a pilóták egyéni világbajnoki összetettjében két futammal a vége előtt, a lendületelőny egyértelműen a Mercedesnél van a brazíliai és katari sikerek után. Ezt Toto Wolff, a címvédő alakulat csapatvezető is így érzi, aki szerint most mutatja a legjobb formát a W12-es az idényben – minderről az istálló szaúd-arábiai előzetesében beszélt:

„Mindannyian izgatottak vagyunk, hogy még ott vagyunk a harcban a szezon ezen szakaszában. Ez megtiszteltetés és egyúttal a szívósságunk jele, ha megnézzük, hol álltunk a nyár elején. Legutóbb hibátlan vezetést láthattunk Lewistól Katarban, a rajttól a célig irányította a versenyt, Valtteri pedig erős felzárkózást produkált, mielőtt a balszerencsés defekt kivette őt a küzdelemből.”

hamilton-mercedes-katar-2021_1



„Az autó remekül működik az utóbbi időben, és talán most a legjobb az egész szezonban, így a versenyzők is önbizalomtól telve feszegetik a határokat vele. Ez biztató az utolsó versenyekre nézve, és erős lendületet ad számunkra, amit továbbvihetünk.”

A szaúdi pálya ugyan ismeretlen lesz a teljes Formula-1-es mezőny számára, abban mindkét élcsapat egyetértett, hogy talán a Mercedesnek kedvezhet. Wolff így beszélt az új helyszínről: „Dzsidda egy teljesen új kihívást és egy megismerésre váró új pályát jelent. Rengeteg munka zajlott a háttérben, hogy felkészüljünk a pénteki kezdésre, mert létfontosságú lesz, hogy a lehető legtöbb információt gyűjtsük az első edzések során.”

„Ez egy gyors utcai pálya, rajta hosszú padlógázas szakaszokkal és számos nagy tempójú kanyarral, amelyeket korlátok vesznek körbe, ami azt jelenti, hogy nagy kockázatot fog jelenteni, de nagy lehet a megtérülés is. Motiváltabbak vagyunk, mint valaha, és arra számítunk, hogy harcban leszünk, szóval várjuk a Szaúd-arábiai Nagydíj debütálását” – fogalmazott a konstruktőrök között élen álló csapat vezetője, aki a néhány napja elhunyt Frank Williamsről való megemlékezés kapcsán hozzátette: igyekeznek a legendás csapatalapító emlékéhez méltó teljesítménnyel előállni a hétvégén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: